Nagyvilág

2013.03.19. 09:21

Új pápa - Ferenc pápa körbejárta a Szent Péter teret

Vatikánváros, 2013. március 19., kedd (MTI) - Székfoglalási miséje előtt Ferenc pápa fehér színű nyitott autóval körbejárta a zsúfolásig megtelt Szent Péter teret.

Vatikánváros, 2013. március 19., kedd (MTI) - Székfoglalási miséje előtt Ferenc pápa fehér színű nyitott autóval körbejárta a zsúfolásig megtelt Szent Péter teret.

Pár perccel a hivatalos programban feltüntetett időpont előtt érkezett meg a Szent Péter térre a Ferenc pápát szállító autó. Amikor a jármű feltűnt a téren, a tömeg üdvrivalgásban tört ki. Olaszok és külföldiek zászlóikat lobogtatták. "Viva il papa!" (Éljen a pápa!) - kiabálták.

Az egyházfő a nem páncélozott terepjárón állva üdvözölte az őt éltető tömeget, s elődeinél hosszabb kört tett a téren.

A tömegben az autó többször megállt, a pápa leszállt és személyesen adta áldását gyerekekre és egy betegre is, aki kerekes székről nyújtotta felé a kezét. A biztonsági emberek igyekeznek követni a pápát, aki maga döntötte el, hol kíván megállni és leszállni a járműről. A terepjárón a pápa mellett volt Alfred Xuareb, XVI. Benedek személyi titkára és Sandro Mariotti, a nyugalmazott pápa volt inasa is.

A mosolygós pápa a kezével integetett a hívőknek és többször is azt mondta olaszul, hogy Ciao! (Szervusztok!)

"Messziről jöttél, de máris meghódítottál bennünket!" - olvasható az egyik magasba tartott transzparensen.

A térről a pápa a Szent Péter-bazilikába ment, ahol megkezdődik a beiktatási szertartás.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!