Nagyvilág

2012.06.07. 10:45

Megrázó: segítségért könyörög a duplafejű fiúcska családja

Az öt éves fiúcska fejének jobb felén először csak egy pattanás jelent meg, amiből nagyon hamar szinte egy második feje nőtt.

Az öt éves fiúcska fejének jobb felén először csak egy pattanás jelent meg, amiből nagyon hamar szinte egy második feje nőtt.Szörnyen eltorzult az öt éves Wang Wingao feje, nem sokkal azután, hogy egy pattanás jelent meg a jobb arcán. Vagyis valami, amit elsőre pattanásnak gondoltak a szülei. A fiú családja szegény gazdálkodók Guannanban (Kelet-Kína, Jiangsu tartomány), akik kétségbeesve keretek megoldást, amikor a "pattanás" tojás nagyságúra nőtt a fiú fején, de a várható költségeket nem tudták volna kifizetni egyetlen kórházban sem, amit felkerestek.

"Én és a lányom sok kórházba elmentünk az unokám ügyében, de teljesen hiába. A fiú arcán pedig egyre csak nőtt a dudor, mi pedig egyre kétségbeesettebben jártuk a kórházakat, hátha valahol elvállalják a műtétet ingyen, mert kifizetni nem tudjuk. De az unokám belehal, ha nem műtik meg" - panaszolta Liu Jun, aki elmondta, később már nem is anyagi kérdés lett a műtét, hanem azt állították, hogy a fiún nem lehet segíteni, már azt sem tudták megállapítani, hogy mitől alakult ki a daganat. A fiú nagyapja már mindent megpróbált, kiállít koldulni, különböző szervezeteknél kért segítséget, mostanra pedig annyira kétségbeesett, hogy a nyilvánossághoz fordult, hátha valaki segítséget tud ajánlani Wang Wingao számára.

"Az unokám feje mostanra olyan hatalmasra dagadt, hogy nem lát a jobb szemére, a fejét elhúzza a daganat súlya, és iszonyatos fájdalmai vannak." Szerencsére a

Journalismwithoutborders.com beleegyezett abba, hogy segít előteremteni az anyagi források. David Rogers szóvivő elmondta, hogy munkatársaik felvették a kapcsolatot Kínában néhány specialistával, és igyekeznek annyi pénzt előteremteni, hogy legalább a kezelést elkezdhessék a fiún.

- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!