Nagyvilág

2011.03.31. 19:20

A közlekedési rendőrök 85,6 százaléka korrupt Sierra Leonéban

<p>A Sierra Leona-i közlekedési rendőrök az ország legkorruptabb hivatalnokai, 85,6 százalékuk érintett, de más területek sincsenek sokkal lemaradva tőlük - közölte a nyugat-afrikai ország korrupció elleni harcának vezetője, Joseph Kamara. A listán utánuk a vámtisztek (77,6 százalék), a jogászok (72,8 százalék) és az adóhivatali dolgozók (64,5 százalék) következnek.</p>

A könyvelők és könyvvizsgálók 62,3 százalékos aránya és a bírósági hivatalnokok és végrehajtók 61,8 százalékos érintettsége már egészen jónak mondható. Sokkal kevesebb a korrupt a köztisztviselők között (49 százalék), az utánuk jövő hr-esek és a menedzserek között pedig már csak 44,9 százaléknyian vesztegethetők meg.

Joseph Kamara anti-korrupciós bizottsága szerint ráadásul az 5,2 millió lakosú ország 73 ezer vagyonbevallásra kötelezett köztisztviselője közül csak ezren adták le vagyonbevallásukat a csütörtöki határidőre. A hatóságok azt sem voltak hajlandók elárulni, hogy az ország elnöke, Ernest Koroma köztük volt-e.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!