Nagyvilág

2010.10.11. 14:29

Egy orosz bankelnök tanácsadója a szexis kémnő

<p>Az orosz űrkutatással kapcsolatban álló orosz bank elnökének az egyik tanácsadója az Egyesült Államokból sokadmagával kitoloncolt csinos kém, Anna Chapman. Ezt a bank közölte hétfőn.</p>

A 28 éves Chapman egyike volt annak a tíz orosz hírszerzőnek, akik évekig éltek az Egyesült Államokban, eltitkolva, hogy pontosan mit is csinálnak.

A kémeket júniusban tartóztatták le, majd tíz nappal később hazatoloncolták őket Oroszországba. Anna Chapman, aki vonzó külseje miatt még pornófilmes ajánlatot is kapott Nyugaton, sokak meglepetésére feltűnt a múlt héten a kazahsztáni Bajkonurban, amikor két orosz és egy amerikai asztronautával fellőttek egy Szojuzt a Nemzetközi Űrállomásra.

Hazaérkezése óta Chapman nem adott interjút, viszont éjszakai mulatókban készült képek jelentek meg róla, és az egyik hétvégi orosz magazin felkérésére is pózolt szexis ruhákban. A FundServiceBank hétfői közleménye szerint Chapman az alkalmazottjuk, és munkaköre miatt volt jelen a rakéta fellövésénél. A bank az orosz űrügynökség, Roszkoszmosz hivatalos pénzintézete."Anna Vasziljevna Chapman október elsejétől dolgozik a banknak, mint az elnök egyik befektetési és innovációs tanácsadója." - ez áll a bank közleményében, amely szerint a nemzetközi média "szűnni nem akaró érdeklődésére ez a válasz".

Anna Chapmanről és pikáns kapcsolatairól számos cikk jelent meg világszerte, amióta kiderült, hogy kém. Legfőképpen Londonban, ahol évekig élt egy Alex Chapman nevű férfival, akihez férjhez ment. Innen az angolos neve. Nagy-Britannia július 9-én megfosztotta Chapmant brit állampolgárságától és a belügyminisztérium azt szeretné elérni, hogy soha többé ne tehesse be a lábát az országba.

Az orosz bank hétfői közleménye szerint Chapman az információ technológia fejlesztésén is dolgozni fog a pénzintézetben. A közlemény úgy írja le a 28 éves nőt, mint "kreatív, sokoldalú alkalmazottat, aki törődik Oroszország jövőjével". A bank azt is nyilvánosságra hozta, hogy Chapman egy könyvön dolgozik, amelynek témája az internet lehetőségei. Az orosz űrügynökség egyébként azt állította, hogy nem ők hívták meg a nőt a rakétakilövésre, és Chapman egyetlen asztronautával sem találkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!