Nagyvilág

2010.09.01. 14:23

Szigporúbb ellenőrzésre számíthatnak a "benzinezők" a magyar-ukrán határszakaszon

<p>Új számítógépes rendszert vezetett be szeptember elsején a magyar-ukrán határszakasz átkelőhelyein a Vám- és Pénzügyőrség.</p>

A testület munkatársai ennek segítségével szeretnék fokozottan ellenőrizni egyebek mellett a vámmentes üzemanyag-behozatalt - tudatta közleményben a Független Hírügynökséggel Sipos Jenő, a VPOP Országos Parancsnokságának szóvivője.

Az új informatikai rendszer különböző kockázati szintekre osztja az államhatáron átlépőket, mivel az utóbbi időszak ellenőrzési tapasztalatai szerint megnőtt azoknak az utasoknak a száma, akik a vámmentesen behozott üzemanyagot itthon jogellenesen értékesítik. Ennek megfelelően előfordulhat, hogy azok utasok, akiket a rendszer magas kockázati szintűnek értékel és kiválaszt szigorított ellenőrzésre, így hosszabb ügyintézési időre és várakozásra számíthatnak határátlépéskor. A közlemény szerint a szigorított ellenőrzés elsősorban a gyakori határátlépőket érintheti.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!