Nagyvilág

2010.09.06. 18:56

Csőbombát talált egy nyolcéves gyerek egy északír iskola játszóterén

<p>Kiürítettek hétfőn egy észak-ír általános iskolát, miután egy nyolcéves gyerek csőbombát talált a katolikus intézmény játszóterén - közölték helyi tisztségviselők. A helyi rendőrkapitány szerint "csak a szerencsén múlt", hogy a csőbombát felvevő gyerek nem szenvedett súlyos sérüléseket az éles bombától.</p>

A nyolcéves fiú, Brendan Shannon biciklijével érkezett az iskolához a Belfasttól északnyugatra található Antrim városában, amikor egy "aranyszínű csövet" vett észre az iskola játszóterén. A fiú felemelte a csőbombát, majd bevitte az osztályterembe, hogy megmutassa tanárjának - mondta el a diák a BBC brit közszolgálati adónak nyilatkozva.

A tanárok a csőbombát látva azonnal riasztották a rendőrséget, az iskola nagyjából négyszáz diákját egy közeli katolikus templomba evakuálták. A szerkezet a brit hadsereg bombaszakértői vizsgálták meg, és megállapították, hogy egy éles bombáról van szól.

Közben a város egy másik katolikus általános iskoláját is kellett üríteni, egy fenyegető telefonhívás után, de az épület átvizsgálásakor végül nem találtak bombát.

A helyi rendőrkapitány az iskolai játszótéren hagyott bombával kapcsolatban kijelentette: nem tudja eléggé kifejezni "milyen nagy undort érez a gyáva elkövetőkkel" szemben.

A támadásért senki sem vállalta a felelőséget. Helyi politikusok drogbandákat gyanúsítottak meg, akik ez elmúlt hetekben több éles és hamis csőbombát helyeztek el a város több pontján, riválisaik megfenyegetésére, valamint a katolikusok és protestánsok közötti ellentét feltüzelésére. A bombák senki sem sebesítettek meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!