Nagyvilág

2010.08.14. 20:46

New York a legdrágább, Magyarország a 27.

<p>Budapest Pekinggel, Varsóval, Prágával versenyzik szobaárakban.</p>

Milyen magasak a szállodaárak 2010-ben a nyár közepén? Hol különösen kedvező a szállodai tartózkodás és melyik városokban kell az utazóknak különösen mélyen a zsebük nyúlni? A hotel.info ezekre a kérdésekre kerete a válasz megvizsgálva a 2010. év második negyedéve végén a szállodai árakat. Ebből kiderült: a budapesti szobaárak továbbra is viszonylag alacsony szinten mozognak, bár világszerte a nagyvárosok többségében - növekvő ártendencia figyelhető meg. Budapesten 70,71 euró az átlagos szabaár, több mint 6 euróval kevesebb, mint tavaly ugyanekkor, ezzel a 30-as lista 27. helyre futott be fővárosunk. Hasonló az egy éjszakára szóló szobák átlagára - néhány eurós eltéréssel - Pekingben és Madridban.

A legdrágább szobaárak New Yorkban vannak, a hotel.info szobaár-barométere szerint ott 194,49 euróba került átlagosan egy éjszaka. London a második helyen áll 146,60 eurós átlag szobaáraival, míg az egyébként híresen drága Moszka a 8 legdrágább a szobaárakat tekintve.

Top 10 szállodai szobaárak

1. New York 
2. London 
3. Stockholm 
4. Zürich 
5. Rio de Janeiro
6. Tokió
7. Szingapúr 
8. Moszkva
9. Sydney
10. Oslo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!