Nagyvilág

2010.08.25. 07:14

Kínai repülőbaleset - 42 ember halt meg

<p>A kínai hatóságok szerdai közlése szerint 42 ember halt meg a Kína északkeleti részén kedden történt repülőgép-balesetben, 54-en sérültek meg - jelentette a kínai állami hírügynökség.</p>

Korábban 43 halottról szóltak a hírek. A legújabb információk szerint a Henan légitársaság repülőgépe kettétört, amikor sűrű ködben leszálláshoz készülődött. A gép roncsait a leszállópályától nagyjából két kilométernyire találták meg.

A Henan kínai légitársaság repülőgépe a Kína északkeleti csücskében található Jicsun város repülőterénél szenvedett balesetet. Az Új Kína hírügynökség helyi tisztségviselőkre hivatkozva azt közölte, hogy a repülőgép leszálláshoz készülődött, amikor a levegőben kettétört, majd a földbe csapódás után kigyulladt. Az Új Kína helyszíni tudósítóinak elmondása szerint a roncsok a kifutópályától nagyjából két kilométernyire vannak. Korábbi hírekben azt említették, hogy a gép túlcsúszott a leszállópályán.

A baleset okait egyelőre nem tudni. A Jicsun várostól kilenc kilométerre, egy erdős területen található Lindu repülőtérnél alig háromszáz méter volt a látótávolság a sűrű köd miatt. A repülési adatokat, valamint a pilótafülkében elhangzott beszélgetéseket rögzítő fekete dobozokat megtalálták. A pilóta életben maradt, de súlyos arcsérülései miatt egyelőre nem tudott beszélni a balesetről.

A gép fedélzetén 91 utas és az ötfős személyzet volt. A szerencsétlenségben 42 ember halt meg, többségük a gép hátsó részében ült. A helyi hatóságok korábban 43 halottat említettek, de később pontosítottak, közölték, hogy egy, a zuhanás miatt kettészakadt holttestet korábban két halottként jegyeztek fel.

A repülő Hejlungcsian tartomány fővárosából indult, és nagyjából egy órával később szenvedett balesetet. A gép a brazil Embraer repülőgépgyártó E-190-es típusú repülője volt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!