Nagyvilág

2010.04.25. 14:21

Hatvan métert zuhant a légörvénybe került repülõgép - húsz sérült

<p>Húsz ember sérült meg azon a dubaji repülõgépen, amely India felett került légörvénybe - közölte vasárnap az Emirates légitársaság.</p>

Az elsõ hírekkel ellentétben a 350 utast szállító gép magassága csak hatvan métert csökkent, és nem több mint négyezer métert.
Az Emirates dubaji légitársaság közleménye szerint húsz utas sérült meg könnyebben, amikor a Boeing 777-es típusú gép hirtelen nagyjából hatvan méternyit zuhant India felett vasárnap. A Dubajból indult gép gond nélkül le tudot szállni eredeti célállomásán, az indiai Kochi városában.

A légitársaság közleménye szerint a sérülteket a helyszínen ellátták a mentõk. A PTI india hírügynökség beszámolója szerint azonban egy vállsérülést szenvedett embert kórházba kellett szállítani.

A légitársaság elnökhelyettese közleményben tudatta, hogy a gép nagyjából tízezer méteres magasságban repült India felett, amikor rövid idõre erõs légörvénybe került. A repülõgép ekkor nagyjából hatvan métert zuhant hirtelen. Az elsõ beszámolók, indiai repülési tisztségviselõkre hivatkozva, 4500 méteres zuhanásról számoltak be.

Az indiai polgári repülélési hatóság közölte, hogy a gépet kivizsgálásra a repülõtéren tartják, és csak azután repülhet vissza Dubajba, hogy meggyõzõdtek arról, hogy biztonságos.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!