Miskolc hírei

2012.11.15. 13:04

Gólyabál a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Idén is megrendezték egyetemünkön a Gólyabált, mely az előző évekhez hasonlóan fantasztikus hangulatban telt. November 9-én este kigyúltak a fények, és több helyszínen egyszerre kezdetét vette a mulatság.

Miskolc - Idén is megrendezték egyetemünkön a Gólyabált, mely az előző évekhez hasonlóan fantasztikus hangulatban telt. November 9-én este kigyúltak a fények, és több helyszínen egyszerre kezdetét vette a mulatság.A bál azonban nem csak a gólyáknak tartogat érdekes programokat, hanem minden résztvevőnek. Hallgatók és öregdiákok, tanárok és egyetemi munkatársak, fellépők és vendégek, külsősök és szervezők mind a Gólyabál vendégei voltak.

A gólyák avatása mellett a bálozás tradíciójának megfelelően profi táncosok nyitották meg fellépésükkel a bált. Szép színes ruháikban hol gyorsan, hol lassan, pörögve-forogva hozták meg kedvünket a tánchoz és tették ünnepi hangulatúvá a Gólyabált. A nyitótáncba idén a gólyák is beszálltak.

Az estet olyan előadók fellépése aranyozta be, mint az egyik legjobb magyar zenekar, a Magna Cum Laude, Kasza Tibi, a Tom Stormy Trió és az Elvis Live! A jogászépületben fellépett Dombóvári István is. Ed Philips and the Memphis Patrol közös turnéját is láthattuk és hallhattuk, később megérkezett Dévényi Tibi bácsi és a Hevesi Happy Band is. Mindenki megtalálhatta az ízlésének és stílusának megfelelő zenét és programot. A legnagyobb sikert a Magna Cum Laude és Kasza Tibi aratta. A Tom Stormy Trió: Irány Mexikó! című műsora is fantasztikus volt. A táncversenyt az egyetem előcsarnokában tartották, óriási sikerrel.

Az est egyik fénypontja a Bál Szépe-választás volt, melyre idén 29 hölgy jelentkezett. A hölgyek bemutatkozása a díszaulában, majd az ünnepélyes díjátadás az egyetem előcsarnokában történt. Bálkirálynő lett Híres Henrietta, első éves joghallgató, I. udvarhölgy Murányi Laura, negyedéves egészségügyi karos hallgató, II. udvarhölgy Tátrai Zsófia, másodéves gazdászhallgató lett.

Idén a zsűri különdíj mellett két másik különdíjat is el lehetett nyerni, az egyik az Alpok Adria különdíja, a másik pedig a Bátor Laca által felajánlott díj volt. A zsűri különdíjasa Kiss Dorina, másodéves GTK-s hallgató lett. Az Alpok Adria különdíjasa: Dankó Sára, első éves joghallgató lett, Bátor Laca különdíját pedig Forró Ramóna kapta. A zsűri tagjai: Prof. Dr. Patkó Gyula a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Torma András Állam- és Jogtudományi kar dékánja, Prof. Dr. Barkai László Egészségügyi Kar dékánja, Juhász Anna fotográfus, Kiszeli Ági a Gótika kozmetika képviselője, és Kóré Anita az Alpok Adria szépségverseny képviselője voltak. A Bálkirálynőnek, a szokásoknak megfelelően a tavalyi Gólyabál bálkirálynője adta át a koronát.

A Bál Szépe választást követően az egyetem előcsarnokában a tombolákat sorsoltak ki, idén is értékesebbnél értékesebb és hasznosabb ajándékokat lehetett nyerni.

A legnépszerűbb programok között volt a házasságkötés, melyet a jogászépületben rendeztek meg. Az est utolsó pillanataiban is szerelmesek hosszú sora állt várva, hogy összeházasodhasson, még ha ez a házasság csak egy estére szól is. A jogászépületben állították fel a meleg ételes büfét is.

Forrás: mertnet.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!