Miskolc hírei

2011.04.01. 17:16

„Az óvodások sem maradnak tej nélkül”

<p>Miskolc - Simon Gábor önkormányzati képviselő (MSZP) közleményére reagált Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője. Simon Gábor állította, pénzhiány miatt nem kapnak iskolatejet az óvodások Miskolcon.(A témával portálunk is foglalkozott.)</p>

„Ez így nem igaz, ők sem maradnak tej nélkül”, cáfolt a szóvivő. „Hiszen az élelmezési  normán belül ez biztosított számukra.” A szóvivő a továbbiakban Kiss Gábor, a Humán Főosztály vezetője szavait idézte: „Az önkormányzatnak döntenie kellett, hogy a beszűkült költségvetés miatt kik kapják tovább az ingyenes tejet. Azért nem az iskolásoktól vették el, mert ott nem minden gyerek étkezik 3-szor, és legalább azt az egy pohár tejet kapják meg, míg az óvodások háromszori étkezésben részesülnek.

Simon Gábor azon mondataira, miszerint vegye el az önkormányzat a tejre szükséges 20 milliót a repülőklubtól, Dobos Tímea így reagált: Simon Gábor is megszavazta 2006-ban azt a határozatot, miszerint a repülőklub azért kap támogatást, mert az ott létesített ipari park miatt a területe nagy részét elveszítette.

 ÉM


Nem kapnak iskolatejet a miskolci óvodások - RTL

fuggetlen | 2011.03.30 20:50
Miskolc - Pénzhiány miatt április elseje után már nem kapnak iskolatejet az óvodások Miskolcon. Az iskolatej egy részét az állam, egy részét pedig a helyi önkormányzatok fizetik, így juthatnak a gyerekek minden nap tejtermékhez. Körülbelül húszmillió forintra lenne szükség, hogy a program tovább folytatódjon - hangzott el a RTL szerdai híradójában.

Csak egy fél kifli lesz az uzsonnájuk?

boon | 2011.03.30 17:33
Miskolc - Április elsejével megszűnik az óvodások iskolateje: lesz, csak nem lesz ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!