Miskolc hírei

2011.03.24. 10:43

Egy hét alatt kiderül: élet vagy halál

<p>A Miskolc Speedwaynek már nincs licence, de még lehet.</p>

Még tavaly decemberben ideiglenes licencet kapott a Lengyel Motorsport Szövetségtől a Miskolc Speedway salakmotor klub, akik 2011-re a lengyel II. liga küzdelmeire adták le nevezésüket. A végleges licencet első körben február utolsó napján szerezhette volna meg a miskolci alakulat, azonban a sportszervezet, hiányosságai miatt, más, a lengyel salakmotoros ligákban indulni szándékozó klubokkal egyetemben fél hónap haladékot kapott a nevezési feltételek teljesítésére. A Lengyel Motorsport Szövetség illetékesei a múlt héten tárgyalták azoknak a kluboknak az ügyeit, akik valamilyen ok miatt csak részlegesen teljesítették a nevezési feltételeket, és több sportszervezet a múlt héten csütörtökön megkapta a végeleges licencét, és volt olyan is amelyik nem, sőt, ezeknek még az ideiglenes licencüket is visszavonták. A licencet elvesztő klubok között van a Miskolc Speedway együttese is, akiknek jelenleg – finoman fogalmazva is – rosszul áll szénájuk, ugyanis ha valamilyen nagy fordulat nem következik be a klub háza táján, nevezetesen nem fognak tudni néhány, a tavalyi évről még nem rendezett, milliós nagyságrendű számlát kifizetni, akkor nem fog indulni, miskolci, és ezzel együtt magyar csapat sem a lengyel ligában.

"Az egész létünk veszélyben forog"

– Tény, hogy visszavonták a licencünket, és tény, hogy ezzel romlottak az esélyeink, és az is tény, hogy ebben a helyzetben a Lengyel Motorsport Szövetség illetékesei nem dönthettek másképp – mondta Jacsó Tibor, aki arra a kérdésre, hogy van-e még remény az indulásra, a következőket mondta: – Nem csak mi járunk ilyen cipőben, például az I. ligás Gdansk, illetve tudomásom szerint a II. ligára nevezett Lublin helyzete sem jobb, és bár a lengyel szövetség nyilván annak örülne, ha megoldódnának ezeknek a kluboknak az elsősorban anyagi természetű problémái, de meg kellett hozniuk ezt a döntést. Ami ellen lehet fellebbezni, és mi már éltünk is ezzel a lehetőséggel, vagyis ennek az elbírálásáig, ami értesüléseink szerint március 31-én lesz, van némi remény. De csekély, és nem túlzás azt állítani, az egész létünk veszélyben forog.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egy hét maradt arra, hogy minden rendeződjön a klub körül. Jacsó Tibort hiába kérdeztük arról a találkozóról, ami közte és dr. Zsiga Marcell alpolgármester között történt március 11-én pénteken, egy nappal azt követően, hogy a szurkolók a tervezett tüntetés megtartása után a petíció átadásáról is letettek, a klubvezető csupán annyit mondott, hogy ezzel kapcsolatban ő már nyilatkozott a találkozót követően és ettől többet most sem tudna mondani.

ÉM-BCS


Erőt merített a Miskolc Speedway

boon | 2011.03.11 20:18
Miskolc - Csütörtökön arról számoltunk be, hogy a miskolci salakmotorsport szurkolói előzetes terveikkel ellentétében nem adták át Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzati közgyűlése előtt az általuk – a salakmotorsport fennmaradása érdekében – megfogalmazott petíciójukat a képviselő-testület tagjainak, mivel a város vezetői, dr. Kriza Ákos polgármester és Zsiga Marcell alpolgármester arra tett ígéretet, hogy érdemben foglalkoznak a lehető legrövidebb időn belül a sportág helyzetével.

A miskolci sportszervezetek támogatásáról döntöttek

eszak | 2011.03.11 15:13
Miskolc - Miskolci Megyei Jogú Város önkormányzatának csütörtöki közgyűlési ülésén fogadták el a Miskolc 2011. évi költségvetését, köztük azt a dr. Kriza Ákos polgármester által benyújtott előterjesztői módosító indítványt, amely a Sport funkció ,,sportegyesületek támogatására” szánt összeg felosztására tartalmazott javaslatot.

Levél Miskolc város polgármesterének

boon | 2011.03.10 20:31
Miskolc - "Tisztelt BOON Szerkeztőség! Hernádi Martin vagyok, 8 éves, szeretném ha a levelemet elolvasnák. Nagyon fontos!" - Ifjú Olvasónk levele dr. Kriza Ákosnak.

Nem adtak petíciót, időpontot kaptak

eszak | 2011.03.10 12:08
Miskolc - A Miskolc Speedway salakmotor klub szurkolóinak képviselői csütörtökön reggel a miskolci önkormányzati ülés előtt – a szerdai terveik szerint – petíciót szerettek volna átadni a képviselő-testület tagjainak, ennek megkezdése előtt, az átadás módjáról egyeztettek a városházán, és ekkor találkoztak dr. Zsiga Marcell alpolgármesterrel, majd nem sokkal később dr. Kriza Ákos polgármesterrel is.

Crump levele Krizának

boon | 2011.03.09 20:26
A miskolci salakmotorsport fennmaradása érdekében "tollat" ragadott és levelet írt a Miskolc Megyei Jogú Város polgárámesterének, dr. Kriza Ákosnak a háromszoros egyéni salakmotoros világbajnok versenyző, az ausztrál Jason Crump.

Haladékot kértek a rendezésre

eszak | 2011.03.02 10:12
Miskolc - Február utolsó napja sem hozott áttörést a miskolci salakmotorosoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!