Mezőkövesd hírei

2018.09.26. 19:14

Megérintette a zene a kövesdi lelkeket

Mezőkövesd - Tizenötödik alkalommal rendeztek kórus­találkozót a mezőkövesdi Szent László templomban.

Mezőkövesd - Tizenötödik alkalommal rendeztek kórus­találkozót a mezőkövesdi Szent László templomban.

Az Ars Sacra Fesztivál programjaként a Mezőkövesdi Esperesi Kerület kórusai adtak elő egyházzenei műveket. A házigazda Szent László Kóruson kívül fellépett a mezőszemerei Sarlós Boldogasszony Nőikar, a Jézus Szíve templom egyesített kara, a sályi dr. Barsi Ernő Kamarakórus, a tardi Vox Vocis Liturgikus Kórus, a Széchenyi István Katolikus Középiskola ifjúsági énekkara, valamint vendégként a tenki Ponticello Kamarakórus.

Mozerné Horga Stefánia, a Szent László Kórus vezetője felidézte, az első eseményt 1995-ben tartották, majd két ízben még megrendezték, ám hétéves szünet következett.

A hagyományt az ezeréves egri egyházmegye ünnepe alkalmával élesztették újjá. Eleinte más-más helyszínen rendezték meg az eseményt, de az utóbbi években csak a Szent László templom adott otthont a rendezvénynek. Arra kérte a környékbeli plébániákat, hogy vállalják el a rendezést.

Várják a folytatást

Tóth Imre, az egyházközség világi elnöke szerint a program megérintette a lelkeket, s a zene még sokáig munkálkodik a hallgatóságban. Bízik abban, hogy lesz még huszadik, huszonötödik találkozó is, várják a folytatást.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!