Magyarország

2011.07.04. 22:35

Sósav szivárgott egy vasúti tartályból Balatonfűzfőn

Veszprém (MTI) - Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból hétfőn a balatonfűzfői ipari vágányon; személyi sérülés nem történt - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel. 

Veszprém (MTI) - Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból hétfőn a balatonfűzfői ipari vágányon; személyi sérülés nem történt - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel. Bakos György tájékoztatása szerint "anyagfáradás" miatt keletkezett rés a tartályon, s mintegy 100-150 liternyi sósav folyt ki. A közeli üzemben dolgozó mintegy 10-15 embernek el kellett hagynia a munkahelyét. Hozzátette: a helybeli tűzoltók három egységgel érkeztek a helyszínre, védőzónát alakítottak ki a területen, s egy kádba felfogták a szivárgó sósavat. A földre kifolyt maró vegyi anyagot speciális mentesítőszerrel semlegesítették.

A vasút azonnal új tartálykocsit biztosított, a sósav átfejtése még a késő esti órákban is tart - közölte Bakos György.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!