Magyarország

2011.03.31. 10:10

Melegek tiltakoznak és tüntetnek az alkotmányterv ellen

<p>Aláírásokat gyűjt az új alkotmány tervezetének diszkrimináló rendelkezései ellen az interneten a magyarországi meleg bloggerek közössége, és tiltakozó tüntetést is szervez április 15-ére.</p>

A magyar és angol nyelvű online petíciót több mint 800-an írták alá eddig. Létrehozták a Meleg Egyenjogúságért Koalíciót (MEGYEK) is, amely egységesen akar fellépni a társadalmi egyenlőségért.

A kezdeményezők úgy látják, hogy súlyosan diszkriminatív az új alaptörvény tervezete a magyar leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség tagjaira nézve. Nem terjesztik ki ugyanis az azonos nemű párokra a különnemű párokat megillető jogokat, a kezdeményezők szerint valószínűleg hosszú évekre másodrendű állampolgárokká akarják tenni ezeket az embereket.

A magyar és angol nyelvű online petíciót szerdán mutatták be. Csütörtökön fél 10-ig 805-en írták alá. Csatlakozni április 18-ig lehet a kezdeményezéshez.

A Meleg Egyenjogúságért Koalíció április 15-én pénteken 18 órától tartja első nyilvános megmozdulását: tüntetést szervez a készülő alkotmány szerintük diszkriminatív rendelkezései ellen Budapestre, az Alkotmány utca és a Kossuth tér kereszteződéséhez. Felhívása szerint a helyszínre vár minden jóérzésű embert és magánemberként politikusokat is.

A petícióhoz kapcsolódó nyilatkozat a www.nyilatkozatazegyenjogusagrol.blog.hu oldalon érhető el, maga a petíció pedig a www.ipetitions.com/petition/nyilatkozatazegyenjogusagert címen.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!