Magyarország

2011.02.05. 13:33

Zsarolók előzetesben - kétmilliót követeltek egy vállalkozótól

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, aki 2 millió forintot akart kizsarolni egy dorogi vállalkozótól. A cégtulajdonos eredetileg 150 ezer forinttal tartozott nekik, majd még félmilliót kért kölcsön. Előbb ennek a dupláját, majd kétmillió forintot akartak tőle visszaszerezni. Fenyegették, többször megverték és azt mondták, hogy ez a gyerekeivel is megtörténhet. A vállalkozó kétségbeesésében a rendőrséghez fordult, amely el is fogta a két zsarolót.</p>

A cégtulajdonos 150 ezer forinttal tartozott, majd még félmillió forintot kért kölcsön, a hitelezők először ennek dupláját követelték vissza. Végül összességében 2 millió forint megfizetését követelték és február 15-ig adtak haladékot neki, hogy összeszedje a pénzt. Veréssel fenyegették meg, ha nem lesz meg a kért összeg, annak ellenére, hogy tudták: a férfi nem lesz képes visszafizetni ennyi pénzt. Ekkor zsarolói felajánlották, hogy közbenjárnak nagyobb összegű hitel folyósításában.

A zsarolók zaklató fenyegető telefonhívásaikkal, sürgetésükkel folyamatosan pszichés nyomás alatt tartották a vállalkozót. Miután látták, hogy ez rövidtávon nem vezet eredményre, különböző mondvacsinált okokra hivatkozva megverték, bántalmazták. Azt is mondták neki, hogy ez a gyerekeivel is megtörténhet.

A cégtulajdonos végül nem bírta a rá nehezedő nyomást, és mivel gyermekeit is féltette, a rendőrséghez fordult segítségért. A dorogi rendőrök a héten el is fogták a két gyanúsítottat, pénteken pedig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztatott szombaton a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyik zsaroló egyébként nem ismeretlen az igazságszolgáltatás előtt: 2010 tavaszán egy évet kapott önbíráskodásért, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette a Tatabányai Városi Bíróság. Emellett a dorogi rendőrök is folytattak ellene eljárást: 2010 tavaszán erőszakos, közveszélyt okozó zaklatás miatt. Ebben az ügyben már vádemelési javaslatot is tettek a rendőrök az ügyészségen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!