Magyarország

2011.02.25. 15:03

Pintér: A soros elnökség a rendőrség fő feladata idén

<p>A soros elnökséghez kapcsolódik a rendőrség fő feladata idén - jelentette ki Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitánnyal közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján.</p>

A belügyminiszter beszámolt arról is, hogy más típusú rendőrséget szeretnének. Célként nevezte meg a jobb rendőrségi munkát, a közrendet és a közbiztonságot.

A belügyminiszter beszélt arról, hogy az uniós elnökség idején 260 rendezvénynél a rendőrség fő feladata a programok és a résztvevők biztosítása, az érintettek szállítása A belügyminiszter azt mondta, mindezt magas színvonalon kell csinálni, hiszen ha hiba történik, azt hosszú időn át nem lehet kijavítani. A cél, hogy Európa elismerje: a magyar rendőrség felkészült.

Pintér Sándor beszámolt arról is, hogy szeretnék elérni, hogy az ország kistelepülésein is javuljon a közbiztonság, vagyis az ott élők biztonságérzete is jobb legyen. Szót ejtett arról is, hogy március 6-án kétezer tiszthelyettes teszi le esküjét, és több mint a fele szolgálatba is lép. Mint mondta, ez is segíti a rendőrség munkáját.

Hatala József országos rendőrfőkapitány beszélt arról is, hogy a 2011-es év fő feladatai közé tartozik a rendőrség önbecsülésének visszaszerzése, a parancsnoki tevékenység kiszélesítése valamint a parancsnoki felelősségi rendszer helyretétele is.

A tavalyi év értékelése kapcsán azt mondta: rendhagyó időszak volt, mivel súlyos természeti katasztrófákkal találkoztak, és volt hiányosság az ezekre való reagálásoknál. A főkapitány szerint ezeket megoldották. Példaként hozta fel júniusi, júliusi árvizeket és vörösiszap-katasztrófát is, ahol véleménye szerint a rendőrség helytállt. Hatala József beszélt arról is, hogy bár múlt év nyarán még voltak hiányosságok a soros elnökséggel kapcsolatos készülésben, ám ezt a lemaradást időben behozták. Mint mondta, a munkát továbbra is azon a színvonalon kell csinálni, ahogy az az elmúlt két hónapban történt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!