Magyarország

2010.09.29. 19:04

Nyugdíjasok befőttet és lekvárt adományoztak

<p>Házi készítésű befőttekkel, lekvárokkal, savanyúságokkal segít budapesti nagycsaládosokat a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület.</p>

Akciójukra az árvizek és a viharok okozta emelkedő élelmiszerárak miatt most különösen nagy szükség van - közölték szerdán Nógrád községben az adomány átvételekor a zuglói nagycsaládosok.

Nógrád község lakói remélik, hogy a több száz üveg lekvár, befőtt, zöldség, savanyúság, aszalt gyümölcs, szörp, valamint zöldség és gyümölcs adományukkal nem csak a rászoruló családoknak nyújtanak segítséget, hanem más civil szervezetek is követik a példájukat, és akkor az adományuk megsokszorozható - közölte a Független Hírügynökséggel Nyilas Kálmánné, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület elnöke. Akciójukat egyébként tavaly indították, s annak sikerét látva idén már több asszony a családja számára szükségesnél több befőttet, savanyúságot, lekvárt készített, hogy adakozhasson azokból.

A nógrádiak "Tápláló szeretet" névre keresztelt kampányról Csíki Zoltánné, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökségi tagja elmondta: sokféle felajánlást kaptak már, de ehhez hasonlót még soha. Minden adomány segítség, de úgy érezték, a nógrádi ajándék a rászoruló családoknak többet jelent az élelmiszernél. Az üvegek címkéjén tartalmuk mellett szerepelt például az, hogy ki az, aki szeretettel készítette, ami különleges köteléket alakít ki az adományozó és a megajándékozottak közt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!