Magyarország

2010.08.23. 11:26

Szerdán startol a SZIN

<p>Szerdán veszi kezdetét a nyárbúcsúztató dél-alföldi fesztivál a Szegedi Ifjúsági Napok: négy napon keresztül több mint 200 koncerttel és számos programmal várják a kilátogatókat.</p>

A fesztivál egyik fókusza idén is az ökotudatosság: a rendezvény teljes területén lesz re-pohár, azaz újrahasználható pohár, illetve lesz re-kocsma is, ahol a berendezést hulladék tárgyakból állították össze.Szerdán startol az újszegedi partfürdő területén a Szegedi Ifjúság Napok (SZIN). A bérletesek már kedden délután öt órától beköltözhetnek, a többiek pedig a szerda délelőtt kilenc órás kapunyitás után mehetnek be a rendezvény területére.

A fesztivál négy napja alatt több mint 200 koncerttel és fellépővel várják a kilátogatókat - mondta a Független Hírügynökségnek Dömény Ágnes, a rendezvény sajtóreferense. Idén olyan sztárok szórakoztatják majd a közönséget, mint a Russkaja, a német Scooter, a Rasmus vagy éppen a Sugarbabes. Emellett a hazai zenei élet krémje is megjelenik majd, úgy, mint például a Quimby, a Beatrice, Péterfy Bori vagy éppen a Magashegyi Underground. A koncertek mellett folyamatosan különféle programok is várják a fesztiválozókat - tette hozzá Dömény Ágnes. Az Esélyek Kertjében például a toleranciával és esélyegyenlőséggel foglalkozó civil szervezetekkel lehet találkozni, lesz éjszakai mozi, borudvar, illetve idei újdonság a Silent Disco. Itt mindenki egy vezeték nélküli fejhallgatón választhat kétféle zenéből is és arra táncolhat.

A SZIN idén is igyekszik a leginkább ökotudatos fesztivál lenni. Ezért a teljes rendezvény területén lesz re-pohár, azaz újrahasználható pohár, illetve helyet kap a re-kocsma is. Ez egy olyan vendéglátóhely, ahol a belső berendezést újrahasznosított, illetve hulladék holmikból, például kupakokból vagy használt magnókazettákból alakították ki.

A fesztiválozók biztonságára naponta körülbelül 300 biztonsági ember vigyáz majd, illetve a rendőrség is képviselteti magát. Emellett folyamatos orvosi ügyelet is lesz a rendezvényen - mondta Dömény Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!