Magyarország

2010.04.20. 14:21

VULKÁNI HAMU - Ferihegyre lassan visszatér az élet

<p>Annak ellenére, hogy a légtér csak ideiglenesen járható egyelõre, kezd visszatérni az élet a Ferihegyi Repülõtérre - mondta a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivõje. A Malév is több gépet elindított már Budapestrõl, néhány helyre mentesítõ járatokat is tervez.</p>

Kéttucat járat indult már el a Ferihegyi Repülõtérrõl a légtér újbóli megnyitása óta - mondta el a Független Hírügynökségnek Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivõje. A gépek elsõsorban a környezõ országokba, a Közel-Keletre, illetve Olaszországba vitték az utasokat. Érkezõ járatból viszont egyelõre nem sok van, a legtöbb légitársaság még törölte a Budapestre induló gépét.

A szóvivõ szerint a terminálokon nyugalom van, az utasok nagyon fegyelmezettek. Csak azok mennek ki a reptérre, akik biztosan tudják, hogy elindul a gépük. Szilágyi Károly továbbra is azt javasolja, hogy senki ne induljon el a reptérre anélkül, hogy elõtte egyeztetett volna légitársaságával.

Közben a Malév azt közölte, hogy elindítja járatait oda, ahová biztonságosan lehet repülni. Ezek a balkáni, a kelet- és dél-európai területek, illetve a közel-keleti országok. Emellett a nemzeti légitársaság mentesítõ járatokat is tervez Tel Avivba, Moszkvába és Rómába.

Az izlandi vulkán kitörése után keletkezett hamufelhõ miatt még pénteken este hétkor zárták le a légteret. Azóta többször feloldották részlegesen vagy teljesen, majd ismét elrendelték a zárást. A HungaroControl legutóbbi közlése szerint kedden délelõtt tíz órától ismét korlátozás nélkül repülhetnek a gépek a magyar légtérben.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!