Jótékonyság

2021.03.30. 19:03

Nézzen előadást egy jó ügyért!

Horváth Renátó táncművész felépülését segíti a Miskolci Nemzeti Színház.

Fotó: Éder Vera

Horváth Renátó 2019 decemberében egy gerincvelő-gyulladás következtében bénult le nyaktól lefelé, kezelése azóta is folyamatos. Az orvosok látnak reményt a javulásra, azonban ehhez rengeteg munkára és kezelésre van szükség. Ehhez szeretne most hozzájárulni a Miskolci Nemzeti Színház.

Egy különleges mesebalett

Áprilisban is folytatódik a miskolci teátrum online közvetítéssorozata. Az április 17-i előadás kivételesen fontos lesz. Aznap a Rózsa és Ibolya című mesebalettet élvezheti online a közönség, és ezzel nem csupán igazi táncszínházi élményt visznek az otthonokba: a jegyvásárlással hozzájárulnak Horváth Re­nátó táncművész felépüléséhez.

Állandó vendégszereplő

Renátó a Miskolci Balett tánc­előadásainak állandó vendégszereplője volt: a közönség láthatta őt a Casablanca, az Álom luxuskivitelben, valamint legutóbb az Üvöltő szelek című előadásban. A táncművész már készült, hogy új szereplőként beálljon a János vitéz táncelőadásba, amikor a trauma bekövetkezett, és Renátó lebénult. Kollégái azonnal segítségére voltak, és a táncművészt rögtön kórházba szállították. Vizsgálatok és altatás következett, majd még több vizsgálat; az orvosok jelenlegi álláspontja szerint Renátó szervezetében gerincvelő-gyulladás okozta a bénulást.

Azóta folyamatos orvosi kezeléseket kap, valamint otthon is rendszeresen részesül gyógykezelésben, ebben párja is rengeteg segítséget nyújt.

Hozzájárulás a gyógyuláshoz

Több gyógyászati eszköz létezik, mely sokat segíthet a felépülésében, jelenleg egy idegrendszer-fejlesztő eszközt szeretnének beszerezni. A Miskolci Nemzeti Színház is szeretne ebben segíteni, ezért a Rózsa és Ibolya online előadás teljes bevételét Horváth Renátónak ajánlja fel. Amennyiben 3500 forintos támogatói jegyet váltanak, nem csupán egy mesebalettet láthatnak, de hozzájárulnak Renátó gyógyulásához.

(A borítóképen: Jelenet a Casablancából Horváth Renátóval)


https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/tehetseges-tancos-felepuleseert-gyujtenek-a-miskolci-balett-muveszei-4306665/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-sajat-teste-ejtette-foglyul-a-lebenult-tancmuveszt-4658377/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!