Labdarúgás

2024.02.04. 08:27

DVTK: Simon edző elárulta, miért Bokros kezdett a percrekorder helyett

Bokros (feketében) kezdő volt a DVSC ellen és 88 percet játszott

Fotó: DVTK

A labdarúgó NB I 18. fordulójában, a szombaton este lejátszott Debreceni VSC – Diósgyőri VTK (2-2) bajnoki után a Boon.hu megkérdezte a diósgyőri csapat új edzőjét, Simon Miklóst, hogy bal oldali védőként miért nem az a Bitok Stephen kezdett, aki percrekorder a keretben (1530 perc), hiszen nála több időt senki nem töltött a pályán, a 23 éves nigériai labdarúgó egy másodpercet sem hiányzott az ősszel, mindig kezdő volt, és egyszer sem cserélte le őt az eddigi szakvezető, Kuznyecov Szergej. A mostani meccsen a szintén 23 esztendős Bokros Szilárd kezdett, aki az ősszel mindössze 71 perc játéklehetőséget kapott.

Szerencsére nagyon bő a keretünk, és ugye a héten három mérkőzés vár ránk, de megvan a lehetőségem, hogy vagy frissen tartsak, vagy forgassak játékosokat

 – mondta Simon Miklós, majd így folytatta:

Plusz Steve nem edzett velünk az elmúlt három napban, mert volt egy kis sérülése, Bokros Szilárd pedig egy utánpótlás válogatott játékos, aki eddig kevés lehetőséget kapott, de azt gondolom, hogy ma bebizonyította, hogy érett rá, hogy tud játszani, kezdőként is tud játszani.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy talán jobb lett volna, ha fáradtsága ellenére végig a pályán marad, és nem jön be helyette a 88. percben Stephen – aki pechjére pont akkor sérült meg, amikor edzőválás történt a csapatnál –, ugyanis éppen a nigériai védő mellől fejelte az egyenlítő gólt a 89. percben Kusnyír. 

A DVSC (pirosban) egyenlítő gólja előtti pillanat 
Fotó: MTVA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!