Zene

2024.05.13. 09:00

Izgalmas zenei világba avat be a hangszervándor Borsodivánkán

Interaktív zenei előadást és hangszerbemutatót tartanak ma a világ négy tájáról.

Fejér Simon Pál egy korábbi előadásán

Forrás: olvasó

Fejér Simon Pál zenész, dalszerző a Lengemesék című animációs film zeneszerzője kalauzolja el a borsodivánkaiakat egy zenei előadáson keresztül a világ négy égtájára. A résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző népek zenéinek hangszeres világába, rácsodálkozhatnak - a teljesség igénye nélkül -, hogy milyen színes és sokféle Földünk zenei kultúrája. Rengeteg érdekes, szokatlan és sokak számára nem ismert hangszert hallhatnak megszólalni egy kézből, írták előzetesen a programról a szervezők.  Részletezik is: találkozhatnak afrikai nyelvdobbal, török sazzal, ír bodhrannal, de hallhatnak mongol torok éneket, lófejes hegedűt, vagy sakktáblából készült cigarbox blues gitárt. A műsor végén megtekinthetik, felügyelet mellett kipróbálhatják a résztvevők a sok érdekes hangszert.

A program a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában