Labdarúgás

2023.08.15. 17:05

Szuperkupázás Görögországban

Manchester City – Sevilla FC labdarúgó meccset rendeznek ma 21.00-kor Pireuszban.

A Manchester City, mint BL-győztes szállhat harcba a Szuperkupáért

Fotó: AFP

 Az angol Manchester City, mint a tavalyi Bajnokok Ligája kiírás győztese, és a spanyol Sevilla FC, mint a 2022/23 Európa Liga nyertese csap össze ma 21.00-tól az Európai Labdarúgó Szövetség Szövetség által kiírt Szuperkupáért, Görögországban, a 33 ezer férőhelyes pireuszi Georgios Karaiskakis stadionban. 

A felek négyszer találkoztak egymással kontinentális kupameccsen, és a City mind a négy meccset megnyerte (köztük kettőt a 2022/23-as Bajnokok Ligája csoportkörében). A Sevilla azonban sokat fejlődött, mióta José Luis Mendilibar edző 2023 márciusában megérkezett a csapathoz, például a City helyi riválisát, a Manchester United gárdáját is búcsúztatták az ötödik Európa-liga-győzelmük felé vezető úton.

 

Hetedszer, először 

Az angol csapat első alkalommal játszik a Szuperkupáért, a spanyolok viszont hetedszer, köszönhetően annak, hogy az Európa Liga előtt, a korábbi második számú sorozatot, az UEFA Kupát kétszer is megnyerték. Érdekesség, hogy utóbbi gárda egy ötmeccses Szuperkupa-vereség sorozatban van, mert miután 2006-ban győzelemmel debütáltak, a spanyol Barcelonát verték 3-0-ra, azóta nem sikerült diadalmaskodniuk.

,,Örülök, hogy itt lehetek, hogy nyertünk a klubnak egy kupát, amikor nehéz időszaka volt. Valami jót tettünk, ami kihathat a klub jövőjére" – mondta José Luis Mendilibar, a Sevilla vezetőedzője.

Egy éve, a Szuperkupa döntőre Bajnokok Ligája-győztesként érkező spanyol Real Madrid elnyerte a trófeát, amiért most küzdenek a csapatok, de ez a minta nem mindig érvényes. Az korábbi Bajnokcsapatok Európa Kupája, illetve a Bajnokok Ligája győztesek az 47 kiírásból 27 alkalommal diadalmaskodtak. 

,,Nagy megkönnyebbülés számunkra, hogy megszereztük BL-trófeát, de vannak csapatok, akik megnyerik, majd eltűnnek. Ezt el kell kerülnünk" – nyilatkozta Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. 

Várható kezdők
Manchester City: Ortega – Walker, Akanji, Gvardiol, Aké – Rodri, Kovacic – Foden, Álvarez, Grealish – Haaland.
Sevilla FC: Bounou – Jesús Navas, Badé, Gudelj, Acuna – Jordán, Rakitić – Ocampos, Suso, Óliver Torres – En-Nesyri.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!