Férfi röplabda Extraliga

2023.03.05. 21:30

Két készülőből a hazai nyert

Tét nélküli összecsapáson kapott ki három szettben a VRCK vasárnap, idegenben.

ÉM

20230226 Kazincbarcika Nemzeti bajnokság I. osztálya Extraliga középszakasz férfi röplabda mérkőzés. GreenPlan-VRCK-MÁV Előre SC - Foxconn Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: CSOMA KRISZTIÁN ÁDÁM #14 JUHÁSZ PÉTER #3

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi röplabda Extraligában, a középszakaszban, a felsőház 6. fordulójában Pénzügyőr SE – GreenPlan-VRCK meccset rendeztek Budapesten, vasárnap kora este. Miután a PSE már megszerezte az első-, a Barcika pedig a második helyet, a kérdés csupán csak az volt, milyen összetételben, és milyen ,,forgatási tervvel" állnak elő a szakvezetők, szem előtt tartva a 10. hét végi Magyar Kupa finálét (a fővárosiak az aranyéremért, a borsodiak a bronzéremért szállnak majd harcba). A Vegyésznél Blázsovics és Péter B. hiányzott, betegség miatt.

A meccs első szettjében háromszor is két egységgel vezetett a hazai alakulat (2-0, 4-2, 6-4), aztán 7-4 és 8-5 volt az állás. Kétszer volt kettős érintés a vendégeknél, így a pont a fővárosiaké lett. Centerben Rása vágta be tisztán a labdát, Péter M. pedig jól ,,pöcizte" rá a szemben lévő sáncra a játékszert. Kiss D.-ék 11-8-ra megugrottak, majd jött egy Csoma, Kovács Z. pontváltás. Reffatti bombája után fővárosi kézről hagyta el a labda a játékteret, 13-11-nél Reffatti kapott sáncot, hosszú labdamenetet követően (14-11). Juhász P. középen szépen találta meg az üres területet, Páez kiváló nyitásai teremtették meg az alapot a 15-15-höz. Kettő PSE-egység után a barcikai szakvezető kért időt, de 19-16-ra alakult a játszma. Két-három ponttal ,,ment" a Pénzügyőr, ám Páez ásza után, 23-22-nél pihenőt kezdeményezett Jókay Zoltán. Egyenlített, kapaszkodott, játszmalabdát hárított a Barcika (24-24), de a végén Juhász P. rontása és Nascimento blokkja döntött (27-25).

A folytatásban

A második felvonás 3-1-gyel indult, aztán négy rontott szerva és egy támadási hiba színezte a mérkőzést (6-3). Ha Kovács Z. kapta a labdát, az szinte biztosan pont lett, a hazaiak egyik ,,ásza" már el is érte a 10 egységet. A Pénzügyőr ismét két-három ponttal haladt ellenfele előtt, azonban egy kettős blokknál ez ,,felment" négyre (13-9). Szabóék számára ismét az maradt, hogy loholjanak a hazai csapat után, Csoma és Reffatti tett is ennek érdekében (14-12). Úgy nézett ki, elmarad a fordulat (16-12), még vártak az edzők az időkéréssel. Csoma ismét jól ütött, Moraes helyére pedig Tarabus érkezett. Magyar hibás feladásánál, 18-16-nál volt esély a barcikai fordításra, de 20-16-nál már szünetet kért Toronyai Miklós. 20-18-nál a fővárosiak trénere mutatott ,,T"-betűt, aztán gyanús pontot kapott a Pénzügyőr (inkább kinn volt a labda, mint benn). 23-20 után Páez és Reffatti tett a játszma lezárása ellen (23-23), azonban a szükséges kettőt ismét Magyarék tették közzé (26-24).

A harmadik szettben jobban startoltak Szabó D.-ék (2-5), nem tetszett nekik a 2:0-s állás. 7-7-nél érte be a Pénzügyőr a Barcikát, Magyar megmozdulása után, aztán az ő irányításával már 10-8-ra vezettek – naná, hogy jött a VRCK-időzés. Páez, Juhász P., Moraes, és Csoma pihent a vendégeknél, miközben Dávid Cs.-ék 15-10-re elhúztak. A vendégek vezetőedzője újfent kísérletett tett a pályán lévők felrázására, de távolinak tűnt a szépítés. Tordai szervájánál a labda éppen csípte a vonalat, haladt a játszma és a meccs megnyerése felé a Pénzügyőr (19-12). A magabiztos előnyét tartotta a házigazda (22-15), ám 23-18-nál szükség volt némi szünetre. Ez hatott, a PSE blokkal lezárta a mérkőzést (25-19).

Pénzügyőr SE – GreenPlan-VRC Kazincbarcika 3:0 (25, 24, 19)

 

Budapest, 120 néző. V.: Tillmann, Kiss Z.

 

Pénzügyőr SE: MAGYAR 7, Nascimento 4, Dávid Cs. 3, Rása 9, KISS D. 12, KOVÁCS Z. 14. Csere: FELICIANO (liberó), Tomanóczy 2, Tordai 2, Tamási, Majoros. Edző: Jókay Zoltán.

 

GreenPlan-VRC Kazincbarcika: Páez 3, CSOMA 10, Juhász P. 3, Moraes 3, PÉTER M. 9, REFFATTI 15. Csere: Kiss M. (liberó), Warzywoda 1, Szabó D. 4, Tarabus, Cziczlavicz 2. Edző: Toronyai Miklós.

 

Jókay Zoltán: – Annak ellenére, hogy nem volt tét, jó meccset játszott a két csapat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a kupadöntőre.

 

Toronyai Miklós: – Gratulálok a Pénzügyőrnek a győzelemhez, de gratulálok az én srácaimnak is, elégedett vagyok a hozzáállással, amit megbeszéltünk, megcsináltuk. Aki a pályán volt, az hajtott, a továbbiakban is erre az alázatra van szükségünk. Sajnálom az első szett saját hibáit, a második végjátéka viszont téves ítéletekből is jött össze. Ma volt lehetőségünk a szettrablásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!