Kosárlabda

2022.12.04. 17:02

Sima győzelemmel kezdték a hónapot a diósgyőri kosaras lányok (fotókkal)

A diósgyőri női kosárlabdacsapat a vasárnapi bajnokin magabiztosan verte a ceglédieket.

DVTK-Hun-Therm – VBW CEKK Cegléd

Fotó: Vajda János

A női kosárlabda NB I 10. fordulójában, vasárnap délután a DVTK-Hun-Therm csapata a VBW CEKK Cegléd gárdáját látta vendégül. A bajnokság háromhetes szünet után folytatódott, a diósgyőri együttes két és fél hete játszott legutóbb meccset, akkor az Euroliga csoportkörében, Törökországban vizitáltak. A válogatottak miatti szünetről a Pest megyei csapat tért vissza hamarabb, ők szerdán az AKSC Szekszárd ellen bajnokin léptek pályára. A hazaiaknál a hosszabb időre kiesett Jovanovic hiányzott, pontosabban nem volt keretben, ugyanis nyakmerevítőben azért ott ült a kispadon.

A DVTK-HT kezdőjében a 17 esztendős Aho Tyra kapott lehetőséget, mint a meccs első felében kötelezően szerepeltetendő 20 év alatti játékos, így testvérével, Aho Ninával együtt játszhatott a mérkőzés elején. És viszonylag hamar, gólt is szerzett (8-3).

A Diósgyőr széles rotációt alkalmazott, és a szintén U20-as Bacsó sérülését követően, a 7. percben már a harmadik fiatal jutott szóhoz, Oláh F. személyében. A negyed utolsó előtti percében, Bernáth triplájával lett közte 10 (23-13), és az első játékrész végén is majdnem ennyi volt a különbség (28-20).

A második menetben is jobban szedte a lepattanókat a Diósgyőr, Kiss A. triplájával már 15 egység volt a hazaiak előnye (35-20).

A 16. percben Green centergóljával lett kerek a különbség (44-24), ami után Vég-Dudás negyedik fiatal diósgyőriként, a nap 10. bevetett hazai játékosaként állt be, és góllal mutatkozott be.

Nagy fölényben játszottak a piros-fehérek (54-24), és a meccs a vendéglátó mély rotációja ellenére, a hosszú szünetig tulajdonképpen eldőlt (59-26).

A tizenkettedik is

De a meccs második felét is le kellett játszani, a 26. percben Kiss A. találatával lett közte 40 (71-31), ugyanis a diósgyőriek változatlanul jól védekeztek, és pontosan dobtak. Ekkor közülük már négyen jártak kétszámjegyű pontnál (Kiss A., Green, Garbin, Guirantes), és igazából nem volt zavaró, hogy a negyed vége a vendégeknek sikerült picit jobban (76-41).

A záró játékrészben a motiváció és a koncentráció visszaesett a DVTK-nál, és amikor a 35. perc elején Williams közeli találatával 30 pontra csökkent a különbség (78-48), Völgyi Péter edző időt kért a hazaiaknak.

A szünet után pedig 12. játékosaként Márkuszt is bevetette. Ebben a negyedben a ceglédi csapat ugyan jobb volt, de a vasárnapi, kora délutáni foglalkozás összességében elérte célját, mindenki pályára került a piros-fehéreknél, a Diósgyőr pedig egyértelmű győzelmet aratott.

 

DVTK-Hun-Therm – VBW CEKK Cegléd 85-59 (28-20, 31-6, 17-15, 9-18)

Miskolc, 700 néző. V.: Tőzsér, Makrai, Jankovics.

DVTK-Hun-Therm: GUIRANTES (10), Aho N. (2), Aho T. (4), GARBIN (15/15), GREEN (15). Csere: Kányási (2), Bacsó (-), KISS A. (15/3), Bernáth (10/6), Oláh F. (7/6), Vég-Dudás (5), Márkusz (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

VBW CEKK Cegléd: Rakita (-), WILLIAMS (17/9), Turudic (9/3), Kobolák (-), Cooper (16/9). Csere: Horváth B. (-), LAUFER (10/6), Szabó P. (7/3), Szirony (-), Viszmeg (-). Vezetőedző: Konstantinos Keramidas.

Völgyi Péter: – Kötelező győzelem volt, amelyen voltak jobb periódusaink, védekezésben és támadásban is, a második negyed végére pedig eldőlt a meccs. Sajnálom, hogy az utolsó negyedre elveszítettük a ritmusunkat, azt még jobban, hogy Bacsó súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, mert az ő kiesése még jobban beszűkíti az amúgy is behatárolt rotációs lehetőségeinket.

Konstantinos Keramidas: – Próbáltunk felvenni a jobb erőkből álló diósgyőri csapat ritmusát, de a második negyedben ez nem sikerült. A vége rendben volt ugyan, de a DVTK megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!