Jégkorong

2022.09.25. 11:24

Sokkal jobb volt a Gyergyói HK (fotókkal)

Harmadik mérkőzésüket hazai környezetben vívták és elveszítették a Macik.

Kolodzey Tamás

Fotó: DVTK

Az Erste Liga szombaton délutáni, televíziós rangadójára a mezőny egyik legjobbja, a Gyergyói HK érkezett a Népkertbe. A piros-fehérek kapusa Kiss B. lett, viszont nélkülözték egyik legjobb védőjüket, az amerikai kanadai Wehrs-t, míg a vendég fehér-pirosak csak húsz játékost vonultattak fel, hat védőjük volt, a negyedik sorukba pedig három csatár jutott.

Végig vezettek

Vas J. kiállítása után Kiss B. kettőt védett és már el is telt a két perc. A 8. percben „fordított áfát” játszott a GYHK: a támadó Bodó ugratta ki a védő Haaranent, aki a kék vonal előtt átvette a korongot, így nem volt lesen, majd kitört és középről, pár lépésről a hálóba bombázott (0-1). Gyorsan harmonikáztak a csapatok és tagjaik másodpercek alatt a saját harmadukból a támadóba száguldoztak. A romániai gárda játékosai védték kapusukat, ebből lett egy kis dulakodás, a salamoninak nevezhető páros kiállítás pedig nem tetszett a nézőknek. A 19. percben nagy kapu előtti forgalmat követően ismét Haaranen volt eredményes közelről (0–2) és ez a legrosszabbkor jött a miskolciak számára. A 31. percben kettős emberfórba kerültek a Macik és ebből Kuleshov balról, távolról a ketrec bal oldalába bombázott (1-2). A 38. percben a gyergyóiak addig járatták a korongot, amíg megtalálták a milliméteres rést a jobb oldali kapuvas és Kiss B. között, majd Fejesnek négy az öt elleni szereposztásban már csak a vonal mögé kellett tessékelnie a játékszert (1-3). A 42. percben dőlt el a találkozó sorsa, Vincze P. jobbról tette fel az i-re a pontot (1-4). Nem sokkal később Bodó kinyílt védelem mellett 1–5-rev alakított, majd B. Orban emberelőnyből, jobbról állította be a végeredményt (1–6). A GYHK rendre a számára legjobb pillanatokban ütötte góljait és minden mutatóban felülmúlta ellenfelét. A lőlap 25–40, az emberelőnyök kihasználása pedig a 3/1-gyel szemben 4/2 volt.

DVTK Jegesmedvék – Gyergyói Hoki Klub 1–6 (0–2, 1–1, 0–3)

Miskolc, 710 néző. V.: Babic, Dósa (Váczi, Kedves).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Voris) – Szirányi, Vojtkó, Pecsét, Ritó, Vas J. – Kiss R., Illés M., Páterka, Blasko, Mattyasovszky – Shkrabov (1), Ilvessuo, Galajda, Kuleshov 1, Lövei – Jombik, Razumnyak, Miskolczi (1), Farkas M. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen 2 (1), Jalonen, Bodó 1 (1), Császár (1), B. Orban 1 (1) – Fejes 1, Saari (1), Sylvestre (1), Sárpátki (2), Vincze P. 1 (1) – Imre P., Kozma, Di Diomete, Szigeti, Tranca – Csiszer, Sándor-Székely, Silló. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc. 

Tokaji Viktor: – Megpróbáltuk eltüntetni a két csapat közötti különbséget. Az eredmény azért kicsit túlzó. A Gyergyó nagyon jó csapat és olyan hibákat, amiket elkövettünk, nem engedhetjük meg magunknak, de azért akadtak jó momentumai a meccsnek. Fiatal csapatunk van, nem szomorkodunk, dolgozunk tovább.

Szilassy Zoltán: – Az első harmad után felhívtuk a csapat figyelmét arra, hogy kétgólos előnyben ne túlélni akarjuk a meccset, hanem merjünk tovább játszani. Jól kezdtük a második és harmadik harmadot is, az utolsó szakaszt ráadásul eredményesen is. A hatvan perc alapján megérdemelten nyertünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!