Mezőkövesd Zsóry FC

2022.08.13. 09:17

Rátalálhatnak a helyes útra

Az újonc­hoz láto­gat a dél-borsodi együttes az élvonal hétvégi fordulója keretében.

KT

Az NB I.-es bajnokságban szombaton 18 órakor kezdik a Kecskeméti TE – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amely az erőviszonyok ismeretében háromesélyesnek tűnik, azaz az összecsapáson a papírforma alapján bármilyen eredmény születhet. 

Egymás ellen 

A felek az élvonalban eddig mindössze kétszer találkoztak, még a már távolinak tűnő 2013/2014-es szezonban. Az első, egymás elleni találkozó felejthetetlen marad a fürdővárosiak számára, ugyanis helyi sporttörténelmet írtak: a kilenc esztendővel ezelőtti, 2013. augusztus 10-én rendezett összecsapáson 6–2-es diadalt arattak Kecskeméten. Ez volt a sárga-kékek első sikere a hazai legmagasabb osztályban és az MZSFC történetében. A második mérkőzésen azonban visszavágtak a lila-fehérek ezért a súlyos vereségért: 2014. március 1-jén 1–0-s kecskeméti siker született a Matyóföldön. 

A Bács-Kiskun megyei alakulat hat edzőmeccset játszott a felkészülési időszakban, mérlege négy győzelem és egy-egy döntetlen, valamint vereség volt. Megverték a másodosztályú Békéscsabát 3–2-re, a szintén NB II.-es Szegedet 3–0-ra, a harmadosztályú Putnokot 4–0-ra, valamint a szlovén második ligás Slovenska Bistrica együttesét pedig 3–1-re. A szintén szlovén másodosztályú Rudar Velenje elleni csatájukon gól nélküli döntetlen született, a horvátországi Eszéktől pedig 2–0-ra kikaptak. 

A mester bizakodik 

– A héten megpróbáltuk kijavítani azokat a játékunkban elkövetett hibákat, amelyek a Kisvárda elleni mérkőzésünkön kijöttek – mondta Supka Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Bízom benne, hogy mindenki a megbeszéltek szerint lép majd a pályára a Kecskemét ellen, és jó eredményt fogunk elérni. Masszív és agresszív csapattal találkozunk szombaton: a hazaiak nagyon jól védekeznek, és a labdaszerzéseiket követően gyorsan mennek át támadásba. Elöl magas játékosokkal rendelkeznek, ők jól fejelnek, ezért nagyon figyelnünk kell a beíveléseikre. Amennyiben kontrolláljuk a mérkőzést, a saját játékunkat játsszuk, és kihasználjuk azokat a hibapontokat, amelyek előfordulnak ellenfelünk védekezésében, akkor pontokat szerezhetünk az újonc otthonában. Fontos, hogy feljavuljunk az Újpest és a Kisvárda elleni találkozókhoz képest, és rátaláljunk azokra az erősségeinkre, amelyek az edzőmeccseinken jellemeztek bennünket. Sajnos vannak nehézségeink, hiszen többen hosszú ideje sérüléssel bajlódnak, Molnár G. és Besirovic csak most kezdi utolérni magát, a héten pedig Jurinának is voltak problémái, de bízunk benne, hogy ettől függetlenül eredményesek leszünk. 

Schmiedl: 2 meccs 

A Kisvárdán kiállított ­Schmiedl két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így nem játszhat, Qaka és Vadnai pedig sérülés miatt nem áll a szakvezetés rendelkezésére.

A kezdőcsapat 

A Mezőkövesd Zsóry FC várható együttese: Tordai – Kállai K., Pillár, Karnitski, Bobál, Vajda S. – Cseke, Cseri, Nagy G. – Molnár G., Jurina. 

(A borítóképen: Vajda (a labdával) jól játszott Kisvárdán | Fotó: MZSFC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!