II. DVTK Rakaczki Kupa

2022.08.10. 07:33

Másodszor fociznak Rakaczki Bence emlékére

Kedden elkezdődött és szombaton fejeződik be a nemzetközi utánpótlástorna.

MI

Harc a labdáért a tavalyi döntőn

Forrás: DVTK

Tavaly a cseh Slavia Praha nyerte meg az első alkalommal kiírt, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia által rendezett (és a költségvetéséből finanszírozott) DVTK Rakaczki Kupa elnevezésű nemzetközi U16-os tornát Diósgyőrben. Egy esztendővel ezelőtt még hat csapat harcolt a helyezésekért, idén azonban már nyolc – derült ki az esemény keddi sajtótájékoztatóján, amelyet a kupa első napján, az első találkozó előtt nem sokkal tartottak. 

Nagyon jó lehetőség 

A házigazda Diósgyőrön kívül a közös együttműködés miatt „testvérklubnak” számító szlovák FC Kosice, a 2021-ben a koronavírus miatt otthon maradó horvát HNK Hajduk Split és a skót Dundee United helyére beugró szerb Crvena zvezda alkotja az A csoportot, míg a B csoportban a címvédő Slavia Praha, a román CFR Cluj, a lengyel Legia Warszawa, illetve a Puskás Akadémia FC korosztályos gárdája szerepel. 

Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: már tavaly a befejezés után úgy gondolták, szeretnék emelni azt a bizonyos szintet, a szakmai nívót amellett, hogy ápolják Rakaczki Bence emlékét, ezért döntöttek a létszám­emelés mellett. Hozzátette, ismét voltak nehezítő tényezők, de úgy érzi, hogy ki tudtak tartani az eredeti elképzelésük mellett. A tájékoztatón megszólaltak a részt vevő klubok edzői, így például Icsó Zsolt, a Diósgyőr U16-os csapatának trénere is. A szakemberek kivétel nélkül jó lehetőségnek tartották ezt a tornát, úgy fogalmaztak, hogy a játékosok számára kiváló tapasztalatszerzésre, a fejlődésük, a következő évadra való felkészülés szempontjából, valamint hogy megismerhetnek más futballkultúrából érkező csapatokat. A meccsek 2x30 percesek. 

Amint az ismert, az 1993-ban született Rakaczki Bence 2014. január 16-án hunyt el, leukémiában. A fiatal hálóőr 2012. májusában 4 NB I.-es meccsen védte a DVTK kapuját.

Labdarúgás: II. DVTK Rakaczki Kupa

A csoport: Diósgyőri VTK, FK Crvena zvezda (szerb), FC Kosice (szlovák), HNK Hajduk Split (horvát). 
B csoport: Puskás Akadémia FC, Legia Warszawa (lengyel), SK Slavia Praha (cseh), CFR Cluj (romániai). 
Kedden és csütörtökön a DVTK Edzőközpontban rendeznek 3-3 találkozót (14, 15.45 és 17 órától), míg szerdán és pénteken a putnoki Elek Ákos Utánpótlás Központban és a Várady Béla Sportközpontban (ma 14.00, 15.45 és 17.30-tól, pénteken 11.00, 13.45 és 15.30-tól.). Szombaton 13 órától a csoportnegyedikek játszanak a 7., 15 órától a harmadikok az 5., 16.30-tól a másodikok a 3. helyért, míg a két csoportgyőztes 18 órától csap össze az első helyért, a stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!