Férfi röplabda Extraliga

2022.03.18. 07:28

GreenPlan-VRC Kazincbarcika-győzelem a nézők nélküli meccsen (fotókkal, videóval)

A barcikai röplabdacsapat szerzett előnyt a Kistext elleni bajnoki negyeddöntőben.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

Fotó:

A férfi röplabda Extraligában csütörtökön megkezdődött a rájátszás. Ennek első körében, a negyeddöntők három nyert mérkőzésig tartó első meccsén, a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban a GreenPlan-VRC Kazincbarcika csapata a fővárosi Kistext együttesét fogadta. Nézők nélküli találkozón. Ugyanis a bajnokit rendező klubot a Magyar Röplabda Szövetség fegyelmi bizottsága két zárt kapus meccsre büntette szurkolói rendbontás miatt, amely a 2022. február 6-án lejátszott VRCK – Pénzügyőr SE (2:3) meccsen történt.

 

Jobban dolgoztak

 

A mérkőzés első pontját a vendégek szerezték, de aztán Páez jó nyitásainak köszönhetően a VRCK következett, a lendület csak akkor torpant meg, amikor a légiós labdája elkerülte a célterületet. A hazai együttes jobban dolgozott a hálónál, és ennek köszönhetően ők vezettek, 1-2 ponttal (9–7). Aztán amikor elkezdett távolodni a Vegyész, a Kistext időt kért. Mivel ez nem használt, még egyszer megpróbálták ugyanezt (14–8). A hálónál, centerben jobb volt a kék mezes Barcika (19–11), ám amikor zsinórban három fővárosi pont született, Toronyai edző a pauza mellett döntött. A kis szusszanás jót tett a csapatának, a szettet lezáró pontot stílszerűen a játszma legjobbja, Juhász P. verte le, centerhelyről (25–20).

 

A második menet elején Bibók ügyeskedett, hatból három pontot ő szerzett (6–3). A játékrész első idejét ezúttal is Bunda edző kérte ki, miután Blázsovics erős szervája a hálóból átcsavarodott a Kistext térfelére. Ekkoriban remek volt a sáncmunkája a Vegyésznek, elsősorban ennek köszönhetően nőtt az előnye (11–5). Magas fordulatszámon pörgött a Barcika, szinte minden sült neki (13–5), de ez nem tarthatott örökké, Reff attiék is megvillantottak ezt-azt a tudásukból (15–10). Mindez azonban nem zökkentette ki saját ritmusából a VRCK-t, olyannyira nem, hogy a közte tízet is összehozta (22–12). Meg is nyerték magabiztosan ezt a szettet, amelyet egy rossz fővárosi nyitás zárt le (25–14).

 

 

 

Megint a hazaiak

 

A harmadik játszma elején Ciupa volt elemében, és nagyrészt emiatt korán időt kért a vendégek szakvezetője (4–1). Reff atti nyitásaival felzárkóztak ugyan a vendégek (4–3), de aztán megint a hazaiak következtek (7–4). Ám amikor Reff atti visszatért a nyitóhelyre, és közelebb jött a Kistext, Toronyai edző a tanácskozási szünet mellett döntött (10–8).

 

Nem tudtak megújulni

 

Nem sokkal később utolérte ellenfelét a fővárosi együttes, Makarov jó megoldásával lett egál (12–12). Innentől tapadásos játék következett, aztán amikor Blázsovics egy ászt nyitott, második idejét is kikérte a Kistext (17–15). A pihenő után Ciupa és Moraes volt eredményes, és ezzel visszatalált a meccsen belüli régi énjéhez a Barcika. A fővárosiak már nem tudtak megújulni, De Bairros rontott nyitásával ért véget a meccs (25–20).

 

 

GreenPlan-VRC Kazincbarcika vs. Kistext 3:0 (20, 14, 20) 

 

Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Árpás (Nagy D., Gyulai).

 

GreenPlan-VRC Kazincbarcika: JUHÁSZ P. 12, MORAES 7, PÁEZ 5, Blázsovics 8, BIBÓK 9, Ciupa 7. Csere: Dudás (liberó), Árva, Budai, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

 

Kistext: Török 1, Bokor, Makarov 4, DE BAIRROS 14, Gönczi 5, REFFATTI 12. Csere: Bán (liberó), Kalmár, Óhidi, Szabó M. 2. Vezetőedző: Bunda Olivér.

 

Toronyai Miklós: – Nagyon örülök, hogy az elvesztett kupadöntő után így tudtunk belemenni a meccsbe. Az MK-vereség fájt, de ezen túltették magukat a fiúk, koncentráltan, higgadtan, taktikusan játszottak. Köszönjük a bowlingpályától értünk szorítóknak, hogy az üveg mögött is, de velünk voltak. A harmadik szettben a jó első két játszma után picit elveszett a figyelem, de sikerült helyre tenni a dolgokat. Nyertünk, de még nincs vége a párharcnak. Megyünk tovább, szeretnénk Pesten is nyerni.

 

Bunda Olivér: – Gratulálok a Kazincbarcikának, ma jobb volt. Nem adjuk fel, megyünk tovább, szeretnénk annyira megnehezíteni a dolgukat, mint azt az alapszakaszban tettük.

 

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 1–0, a GreenPlan-VRC Kazincbarcika javára.

 

A következő meccset vasárnap 20.00-tól a fővárosban játsszák a csapatok.

 

(A borítóképen: Három szettben nyertek a kazincbarcikaiak (sötét mezben). Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!