Vegyész RC

2021.10.25. 12:00

Két pont az első hazain

Hazai bajnoki összecsapást vívott vasárnap a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi röplabda Extraliga 2. fordulójában vasárnap délután a Kecskeméti RC volt a Vegyész RC Kazincbarcika csapatának vendége.

Biztosan az elsőt

Páez nyitásai alapozták meg egyrészt a jó VRCK-indulást az első szettben, meg persze először Juhász P. megmozdulása, majd egy összeállt sánc (2–0). Blokkban jó volt a Barcika, Blázsovics egyesben mutatta magát (4–2), Szabó D. pedig egy keresztbombával. 7–3-ra is elléptek Moraesék, azonban a KRC szívósan tartotta magát (8–6). Blázsovics a vonal mögül érkezett madármagasságban, és a labdát is jól kapta (10–7). A vezetést biztosan tartotta a pályaválasztó, Páez jól érezte, hogy mikor, kit kell bevonni, nem volt meglepő a kecskeméti időkérés (15–10). 20–14-nél ismét Nagy József edző lépett közbe, ám a barcikai hegemóniát nem tudta megtörni (25–16).

Kíváncsian várta

A KRC magához képest jobban érkezett bele a második játszmába (3–4), és ez így ment az elkövetkezendő hat-nyolc percben is (7–8). Amikor kellett, akkor a hosszú sérülésből, és regenerációból visszatért Szabó D. villant meg a szélen, nem először és nem utoljára a mérkőzésen (10–10). 16–18-nál Toronyai edző látta a szükségességét az időkérésnek, nagy harc bontakozott ki a hajrában, minden pontért (21–22). Csizmadia ásza hozta vissza az esélyt, időt kért a Kecskemét (23–24), a VRCK feladója azonban másodszorra hosszú szervált (23–25).

A harmadik felvonást jobban nyitotta a VRCK (5–2), nem jöhetett más az események sorában, mint alföldi időkérés. Ismét felszálló ágba került a hazai együttes, érezték a játékot Moraesék (9–2), kellett az újabb szünet a KRC-nek. Szabó D. és Argilagos versenyzett, hogy kinek van több pontja (13–5). Utóbbi tartotta a lelket a vendégcsapatban, és 16–10-nél a hazai szakvezető mutatott T-betűt. Egy pont ide, egy oda, így haladtak a felek (20–14), és ez bőven megfelelt a VRCK-nak (25–17).

Kiélezett volt

A negyedik játszma eleje ismét nem vetített előre semmit (4–4), aztán 8–6-nál a volt barcikai, Gebhardt Á. reklamált rossz hazai labdaérintést, az első számú játékvezetőnél. 10–10 után három egységet hozott a KRC, időt kért Toronyai edző, mert most csapata került gyenge szériába. Cserélgetett a barcikai tréner (10–16), Blázsovics szervái arattak tapsot, és hoztak ezek kecskeméti „időzést” (13–16). Aztán 15–20-ra megugrott a vendégcsapat, majd 17–23-ra, az utolsó pontot Szabó D. out ütése jelentette (18–25).

Két óra játék után kezdődött el az ötödik szett, 1–2-nél Argilagos bevágta 28. pontját. Szabó D. pedig elementáris erővel nyitott, másodszor hosszan (3–4). 8–6-nál jött a térfélcsere, ez a szett is leképezte a meccset. Nagyon akarta a győzelmet a VRCK (11–9), kétszer időzött a KRC, hiába, eksztázisban játszva nyert a házigazda, és ezzel két pontot gyűjtött (15–11).


Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3:2 (16, -23, 17, -18, 11)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Ujházi, Halász.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 2, JUHÁSZ P. 15, Moraes 13, Blázsovics 13, SZABÓ D. 16, Ciupa 17. Csere: Dudás (liberó), Budai (liberó), Péter B. 3, Csizmadia 1, Árva, Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Kecskeméti RC: Sidiropoulos 2, Szabó A. 11, Tomanóczy 4, FUNDORA 14, Bogdán 3, ARGILAGOS 30. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Horváth B. 1, Balla. Vezetőedző: Nagy József.

Toronyai Miklós: – Hektikus mérkőzést játszottunk, de most a szív és a küzdés benne volt a csapatban. Az ötödik szett előtt úgy éreztem, kicsit a Kecskemétnek áll a zászló, de akartunk, és ezzel megnyertük a meccset.

Nagy József: – Az látszódott, hogy úgy kezdtünk, mint aki most szállt le a buszról. Hullámzó volt a teljesítményünk, a fogadás nem ment igazán jól, így a támadásaink hatékonysága sem lehetett jó. Gratulálok a Vegyésznek.

(A borítóképen: Ötszettes meccsen diadalmaskodott a VRCK (fehérben))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!