Tour de Hongrie

2021.09.04. 17:00

Kerékpáros magyar körverseny: csillagos ötös

A Tour de Hongrie történetében először kapott kiemelkedő minősítést a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől.

Az idén május 12. és 16. között került sor a 42. Magyar Körversenyre, amelyen minden eddiginél erősebb mezőny – benne nyolc WorldTeam és kilenc ProTeam – vett részt, s ebben az évben már több mint százötven(!) országban lehetett élő közvetítést látni nemzeti körversenyünkről.

A kerékpáros eseményekről minden alkalommal átfogó értékelést készít a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) megbízott ellenőre, aki az idei Tour de Hongrie során a neves versenybírók közé tartozó, világbajnokságokon és Grand Tourokon rendre szerepet kapó horvát szakember, Bruno Valcic volt.

A legjobb minősítés

Az ellenőr beszámolójában több területet értékel, górcső alá veszi az esemény biztonságos lebonyolítását, a közönség megjelenését, a versenypálya kialakítását és adottságait, a résztvevő csapatok szállásának minőségét, a televíziós produkció elkészítését és megjelenését, valamint a rendező csapat munkáját. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője örömmel számolt be róla, hogy a Tour de Hongrie történetében először valamennyi területen a legjobb minősítést érdemelte ki az esemény!

– A koronavírus-járvány és a sok bizonytalanság miatt nagyon nehéz dolgunk volt, de ez az értékelés is azt mutatja, nem volt hiábavaló a csapatom megfeszített munkája – mondta Eisenkrammer Károly. – Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Magyarország kormányának, amely egy ötéves program keretében biztosította annak hátterét, hogy a Tour de Hongrie ilyen magas szintre eljuthasson. Szeretném megköszönni a segítséget a szervezésben résztvevő városoknak, támogatóinknak, partnereinknek, a rendőrségnek, a polgárőröknek, az egészségügyi dolgozóknak, kollégáimnak és mindenki másnak, aki ehhez a sikerhez hozzátett. Ugyanakkor egy ilyen, szín jeles bizonyítvány magasra is teszi előttünk a lécet, a folytatásban egyik területen sem teljesíthetünk gyengébben. Másrészt szoktam mondani, a Tour de Hongrie igazi sikerének fokmérője a csapatok érdeklődése, az, ha jövőre is ilyen erős mezőnyt tudunk Magyarországra csábítani.

A főszervező elárulta, várják a jövő évi nemzetközi versenynaptár kihirdetését, akkor válik majd hivatalossá a 43. Tour de Hongrie időpontja.

A települések részéről nagy érdeklődés övezi a jövő évi rajt- és célvárosok számára kiírt pályázatot, a szervezők csapata már most nagy erőkkel dolgozik a jövő évi Magyar Körverseny útvonalának összeállításán. Akár Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városok és falvak is szerepelhetnek a 2022-es műsoron, amint erre korábban már többször is volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!