MVLC

2021.04.12. 08:00

Tovább tart az MVLC remek sorozata

Hazai medencében játszott a hétvégén a PannErgy-MVLC együttese.

Molnár István

A férfi vízilabda ob I. 26. fordulójában szombaton a Kaposvári VK gárdáját fogadta a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a PannErgy-MVLC legénysége. A hazaiaknál a szlovák légiós kapus, Hoferica nem volt teljesen egészséges, azonban ennek ellenére vállalta a szereplést.

Az első gólt a vendégek érték el, Juhász-Szelei nézte be jól a hosszú oldalt (0–1), majd egy-egy kivédekezett támadás következett. Előnyben Biros játszott Magyarhoz, aki némi gondolkodást követően kipúpozta a vendégek hálóját (1–1). Kapujuk előterében szigorú zárást próbáltak eszközölni a dunántúliak, viszont Hornyák egyedül labdát szerzett, kiállítást hozott, megúszott, majd szemtől szembe volt Grieszbacherrel, kivárt, kivárt, s ezt az egy az egy elleni csatát ő nyerte (2–1). A harmadik hazai találatot lefordulás hozta meg, melynek végén Biros használta ki a tiszta helyzetet (3–1). Négy percig csend volt a gólok terén, ami a védekezést dicsérte, aztán 90 mp.-cel a negyed vége előtt Fried jelentkezett egy óriási átlövéssel, elengedte nagyon a balost (4–1). Húsz másodperccel később Jajcinovic fórban közelről, senkitől sem zavartatva szépített (4–2).

Biros csavarása

A második felvonásban Vismeg Zs.-ről állították ki Vindischt, Magyar azonban kihagyta, a kapu fölé pattant a labdája. Berki jól védekezett, aztán Semant két kaposvári sem tudta megfogni centerben (5–2). Magyar újabb lehetőséget puskázott el, persze büntettek a somogyiak, Mijic (5–3). Biros gyönyörű csavarása volt „műsoron”, és ért célt (6–3), a negyed felénél pedig Fried a hosszú sarkot választotta, négy góllal ellépett a házigazda (7–3). Jajcinovic megúszásból (7–4), Langiewicz centerből hozta feljebb csapatát, hamar elolvadt a nagyobbacska előny (7–5). A következő fórból ­Fried a rövid sarkot választotta, egy lóba után visszahúzta a labdát (8–5). 25 mp. volt vissza a nagyszünetig, Bertáról állítottak ki a játékvezetők, időt kért a KVK, visszaúszva Berta fejezte be a figurát (8–6).

Vendéggólok jöttek

A harmadik játékrész rémálomszerűen kezdődött és folytatódott az MVLC szempontjából: 50 mp. után Mijic nem rontott emberelőnyben, a rövidbe tüzelt (8–7), majd Seman, Lukács D. és Fried sem tudta bevenni a vendégek kapuját. 4:14-nél a volt miskolci pólós, Berta egyenlítette ki az állást (8–8), míg Juhász-Szelei révén zsinórban negyedik gólját érte el a Kaposvár, amely így át is vette a vezetést (8–9). A hazaiak részéről Hornyák pattintott lövése hathatott viszonylag nyugtatólag, mert hosszú idő után volt eredményes ismét a PannErgy (9–9). Palatinus kapott 20 másodpercet, mehetett a sarokba, Magyar 2 mp. múlva büntetett (10–9). Még Mijic is megmutatta magát egy bombával (10–10), ami azt jelentette, hogy „meccsnullról” kezdhette a zárónegyedet a két gárda.

A sokadik kontra

A negyedik menet első két percében kimaradtak a helyzetek, közte egy olyan lehetőség, amely Seman kiállítását, valamint miskolci időkérést követően Magyar előtt adódott. Langiewicz is elpuskázott egy alkalmat, Fried viszont ismét jól eleresztette a labdát (11–10). Sokadik kontrát fújták az MVLC ellen, és Horváth Á. érkezett tisztán (11–11). Magyar váratlan megoldást választott, a bal sarkot (12–11), aztán páros kiállítás következett, Birosnak, illetve Horváth Á.-nak, majd Juhász-Szeleinek, az MVLC kapufára vágta a labdát. Juhász-Szelei fórból egalizált, 2:25 mp.-vel a vége előtt nagyon izgalmas volt a csata (12–12). A kiegyenlített mérkőzést Biros döntötte el, az utolsó percben szerzett megúszástalálattal (13–12). A Kaposvár ugyan még időt kért, kiállítást is kaptak, de a házigazdák hősiesen védekeztek. Parázs meccsen nyert az MVLC, így a tabellán 8 pontra ellépett somogyi riválisától, nem mellesleg zsinórban negyedik bajnokiját nyerte meg.

PannErgy Miskolci VLC – Kaposvári VK 13–12 (4–2, 4–4, 2–4, 3–2)

Miskolc, zárt kapuk mögött. V: Zelki, Homonnai.

MVLC: Hoferica – FRIED (4), Hornyák O. (2), Vismeg Zs. (-), Seman (1), MAGYAR (3), BIROS (3). Csere: Lukács D. (-), Vismeg B. (-), Berki (-), Lukács Á. (-), Sisán (-). Vezetőedző: Kis István.

Kaposvár: Grieszbacher – Langiewicz (1), ifj. Berta (2), Jajcinovic (2), Vindisch (-), JUHÁSZ-SZELEI (3), Horváth Á. (1). Csere: Vékony (-), Palatinus (-), MIJIC (3), Kakstedter (-), Tóth Á. (-). Vezetőedző: Surányi László.

Gól/emberelőnyből: 16/4, ill. 10/2

Gól/ötméteresből: 0, ill. 0

Kis István: – Szerettünk volna törleszteni az őszi súlyos vereségért. Játékosaim motiváltak voltak, jól kezdtek, de a folytatásban saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Örülök a győzelemnek, de meg kellett érte szenvedni.

Surányi László: – Izgalmas mérkőzés volt, kiélezett csatát vívtak a csapatok. Amikor ledolgoztuk a hátrányunkat, felcsillant a pontszerzés reménye, de két kihagyás megpecsételte a sorsunkat. Éreztem játékosaimon a fáradtságot, ráadásul a végére alaposan meg is fogyatkoztunk.

(A borítóképen: A fehér sapkás hazaiak egy góllal nyertek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!