DVTK Jegesmedvék vs. HC Slovan Bratislava

2021.02.27. 11:10

Három pontnak indult, végül kettő lett belőle

Tegnap Pozsonyban küzdött a pontokért a Jegesmedvék csapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM archív

Fotó: Kozma István

A szlovákiai alapú Tipos Extraliga 42. fordulója keretében a nagy múltú Slovan Bratislava várt a miskolciakra, akik győzelmi kényszer alatt léptek jégre, hiszen a kvalifikációs szakaszba kerülésükhöz jelentős hátrányt kell ledolgozniuk.

Jó második harmad

Walker, majd Bortnák és Harris lövéseivel kezdődött a találkozó. Ezt követően mezőnyjátékkal teltek a percek, a korongfelvitelek után egyik oldalon sem akadt célzóhelyzet. Az első kisbüntetést fogásért Csányi kapta a 9. percben, a négy diósgyőri azonban kibekkelte a két percet. A 11. percben Zigo, a 12.-ben pedig Rapác került ki, így a látogatók több mint 60 másodpercig kettős fórban járathatták a korongot, de nem tudták bevenni a kaput. Az első harmadban érintetlenek maradtak a hálók, a 11–7-es lőlap azonban enyhe hazai fölényt jelzett.

A középső szakasz 23. percében elcserélte magát a Slovan, melynek hat mezőnyjátékosa került a jégre, ezért harmadszor is négyre csökkentek, a kínálkozó alkalommal azonban nem tudtak élni Galaniszék. Majd eljött a 25. percben, amikor Csányi passzát követően jobbról, a bedobókör közepéről a ketrecbe bombázott (0–1). A 29. percben megduplázta előnyét a Jegesmacik gárdája: Vas és Walker közreműködésével Anderson szemből, közelről tette Gudlevskis mögé a játékszert (0–2). Nem sokkal később jött a „kiállításcunami”, a gyűjtőhelyen alig akadt hely. A sort Láda B. kezdte, majd Bacik, Matousek (kétszer kettőre), a másik oldalon pedig Magosi, Galanisz és Rokaly volt kénytelen pihenőidőt igénybe venni, ilyen-olyan jog­alapon. Ezzel azonban még nem értek véget a megpróbáltatások, ugyanis Anderson 2+10-es bontásban búcsúzott el átmenetileg a meccstől. Vasékat mindez nem zavarta (a 20–13-as célzási statisztika sem), hiszen jól álltak.

Az utolsó felvonásra az volt a borsodiak feladata, hogy tartsák az egyensúlyt, így gyűjtsék be azt a három pontot, amely esélyt adott számukra a felzárkózásra, ezáltal reményeik életben maradására. Áthúzódó létszámhiányát átvészelte a DVTK, az idő mú­lásával pedig egyre feszültebbek lettek a szlovákok. Nagyszerűen tartották magukat a pirosak, akik január 15-én hazai környezetben szintén 2–0-ra vezettek, és végül nyertek – ez a tudat nyugtatólag hatott rájuk, a rájátszást illetően már páholyban lévő Slovant pedig nyilván idegesítette. A mezőny egyetlen magyar csapatának tagjai arra is nagyon vigyáztak, hogy elkerüljék azokat a kiállításokat, amelyek esetleg bajba sodorhatták volna őket. Senki nem számított a szépítésre, amely 51:52-nél Bacik révén balról, 6 méterről jött, és ezzel még izgalmassá vált a hajrá. A végére rátett egy lapáttal a HC együttese, és jött a szokásos hadművelet: időkérés, majd 58:41-nél Harris balról, középtávolról egyenlített (2–2). A hosszabbításban Szirányi ütötte be a győztes gólt, így két pont a vendégeké, egy a hazaiaké lett.

A tények

HC Slovan Bratislava – DVTK Jegesmedvék

2–3 (0–0, 0–2, 2–0, 0–1) – hosszabbítás után

Pozsony, nézők nélkül. V.: Orolin, Snásel – Crman, Kacej (szlovákok).


HC Slovan Bratislava: Gudlevskis – Sersen (1), Alisauskas, Zigo, Harris 1, O’Donnell (1) – Bacik 1, Stajnoch (1), Matousek, Kytnár, Brodzinski – Maier, Valach, Pe­lusko, Bortnák, Rapác – Beno, Lukosik, Kundrik, Uram, Jendek – Parks (kapus). Vezetőedző: Marián Bazány.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Fredriksson, Walker 1 (1), Vas (1), Anderson 1 – Szirányi 1, Kiss D., Csányi (1), Galanisz (1), Magosi – Gőz, Láda B., Rokaly, Miskolczi, Lövei – Vojtkó, Hadobás, Ritó, Galajda – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.


Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc + 10 perc fegyelmi (Anderson).


Marián Bazány: – Csak a hajrában nyújtottunk elfogadható játékot, de ez kevés volt.


Tokaji Viktor: – Meglepetés a győzelem, de nem nekünk, mert sok munkát teszünk abba, hogy eredményesek legyünk. A három hét alatt értük el ezt a mentalitást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!