Év sportolója

2021.01.04. 09:30

Hétfő délig várjuk a jelöléseket

Az Észak-Magyarország és a Borsod Online az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Forrás: ÉM

Az Észak-Magyarország olvasói és a boon internetes portál látogatói dönthetnek arról, hogy kik legyenek a 2020-as esztendő legjobb megyebeli sportolói, csapatai, edzője – kétfordulós szavazás útján. A játékot hét kategóriában hirdettük meg: a felnőtteknél a legjobb férfi, női sportolókra és csapatra, utánpótlásvonalon szintén a nemek legjobbjaira (leány, fiú), valamint csapatra lehet szavazni, továbbá a legjobb edzőt is keressük.

Játékunk során – amolyan kezdő lépésként – szerkesztőségünk valamennyi kategóriában öt-öt sportolót, csapatot, szakembert jelölt arra a listára, amelyre első körben majd szavazni lehet (2021. január 5-től). De nem csak rájuk, a szerkesztőségünk által jelölt kategóriánkénti ötökre, ugyanis ma délig bárkinek lehetősége van arra, hogy további jelölteket állítson a Facebookon, vagy az Északból kivágott szelvényen (3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3.), vagy e-mailben, vagy a Borsod Online-on.

Fontos tudnivaló, hogy kizárólag olyanokra fogadunk el jelöléseket, akik 2020-ban valamelyik megyebeli sportszervezet színeiben sportoltak, edzősködtek.

A szavazásról

A jelöltek január 5-én egy szavazólistára kerülnek fel, és ettől a naptól kezdve egy héten át lehet voksolni az első körben, amelynek során a tét az, hogy a mezőny mind a hét kategóriában öt-öt versenyzőre (egyéni sportolóra, csapatra, edzőre) szűkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2021. január 12-én 12 órakor zárul az elődöntő, és azok, akik ekkor a kategóriák első öt helyén állnak, bejutnak a döntőbe.

A voksolás második körére, amelynek végén ismertté válnak a győztesek, január 14-e és 21-e között (déltől délig) kerül sor. Ebben a fordulóban az állva maradottak tiszta lappal indulnak, ugyanis az elődöntőben kapott voksokat nem vesszük figyelembe a döntőben. Az egyes kategóriákban az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja a már említett egy hét alatt.


Az Év sportolója 2021 menete

2020. december 23. – 2021. január 4.: jelöltállítás

2021. január 5. – 2021. január 12.: a szavazás 1. fordulója, elődöntő

2021. január 14. – 2021. január 21.: a szavazás 2. fordulója, döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!