DVTK Jegesmedvék

2020.12.17. 15:00

A hat után jött a hetedik

A korábban elmaradt 8. forduló találkozóját szerda este hazai környezetben pótolták a Macik.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A DVTK hat, zsinór­ban elszenvedett vereség után nyerni akart, ráadásul arra készült, hogy visszavág a Gyetvának, hiszen a szlovákiai együttestől néhány hete vendégként nagy arányban kapott ki.

Változások a keretben

A piros-fehéreknél ezúttal Rajna kapus, valamint a mezőnyjátékosok közül Gőz, Flick, Részegh, Ritó és Vas hiányzott, míg a visszatért Adorján mellett Kiss B. portások, továbbá a Vasastól „szerzett” korongosok, Páterka, Szalma és Turbucz kerültek a keretbe. Az első támadás keretében a diósgyőriek egy percet töltöttek a vendégek harmadában, közben háromszor lőttek kapura, majd kiszabadultak fogságukból a feketében játszó gyetvaiak, és kialakult a tükörkép. A 4. percben Páterka bal oldali emelését Scholl fekve ütötte ki úgy, hogy a küzdőtéren lévők már gólt láttak. A 7. percben Cacho kézzel, lábbal és bottal is leteremtette Wolffot, de megúszta a kiállítást. Nem sokkal később Wehrs középen, két védő közül kitört, 4 méterről lőtt, a játékszer átcsorgott a kapuson, a bal lábáról pedig a jobb sarok mellé gurult. Folyamatos volt a játék, alig akadt megszakítás. A 10. percben Cox nyargalt el a bal oldalon, kecsegtető helyzetbe hozta magát, célzás helyett viszont önzetlenül centerezett, az akciót így lefülelték a hazai védők. Jordan bombája az eddig kiválóan teljesítő Scholl öltözékében halt el, majd kézzel irányított korong miatt rendeltek el bulit a játékvezetők. Csanyi és Láda B. emelését is magához ölelte a hálóra vigyázó szlovák sportoló, aki Magosi cselek után leadott lapos suhintását szintén áramtalanította. Jó volt az iram, a felek gyorsan fordultak és kevés időt töltöttek a semleges harmadban. Gól csak a 20. percben született (Charbonneau tenyerelt pár lépésről a kapu jobb oldalába – 0–1), mégis élvezhető produkciót adtak elő a csapatok.

Cox duplázott

A 17–5-ös lőlap ellenére kialakult vendég vezetés arról árulkodott, hogy baj van a pontossággal, bár Scholl is beírhatott magának a szünetben egy ötöst. A folytatásra rátettek egy lapáttal az együttesek. Jegesmaci-lehetőségek után Downing kiugrott, már csak Kiss B.-vel állt szemben, aztán csúnyán fölé és mellé zúdított. Szirányi lövőcsel után Magosit akarta ziccerbe hozni, és szép alakítása majdnem gyümölcsözött.

Gyors­vonati sebességet diktáltak a játékosok, és a miskolci gárda munkáját sem érhette panasz. A 29. percben a kapu előtt keresztbe korcsolyázó Cox „szemtelenül” összehozta a másodikat (0–2), így a ­meccs fele a HC 07 csapatáé lett. Az első kiállítás a 34. percben esett, Gachulinec akadályozott, lefordítva: kiütötte az egyik itthoni kezéből a botot. Korim kapuvasat ütött, aztán Rymsha ember­előnyből, a kék vonalról a bal felső sarokba csapta a játékszert (0–3), a találatot azonban Cachónak adták, mert valószínűleg röppályát módosítva beleért. A 39. percben kettős fórból már 0–4 lett.

A lőlap ide...

Az utolsó szakasznak már nem volt jelentősége, legfeljebb a lőlap beszélt: 45–26, ez pedig a pontatlanságról árulkodott, a DVTK képtelen volt szépíteni. Folytatás pénteken Poprádon.


DVTK Jegesmedvék – HC 07 Detva 0–4 (0–1, 0–3, 0–0)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Müllner, Stefik (Orolin, Synek).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Wehrs, Szirányi B., Csanyi, Osterberg, Jordan – Wolff, Kiss D., Rokaly Sz., Galanisz, Magosi B. – Rauhauser, Vojtkó, Révész, Páterka, Szalma – Láda B., Lövei, Miskolczi, Turbucz – Adorján (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HC 07 Detva: Scholl – Korím, F. Fekiac, Lupták, V. Fekiac, Scurko – Rymsha (2), Rais (1), Cox 1 (2), Cacho 2 (1), Charbonneau 1 (1) – Lalik, Gachulinec, J. Sykora, P. Valent, Downing – Bakala, Askarov, Klima, Halama – Petrík (kapus). Vezetőedző: Ernest Bokros.

Kiállítások: 14, ill. 4 perc.

(A borítóképen: Ezúttal sem ment a piros-fehéreknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!