Labdarúgás

2020.07.09. 17:30

Még két játékost akar igazolni a DVTK

A 2020/21-es évadban is 3 kapus és 24 mezőnyjátékos alkotná a Diósgyőr keretét.

Berecz Csaba

Benczés Miklós

Forrás: dvtk.eu

A labdarúgó NB I. 2020/21-es évadja az 1. fordulóval augusztus 15-én kezdődik, a bajnoki rajtra készülő Diósgyőri VTK a tervek szerint a jövő héten kezdi a felkészülést, hétfőn orvosi vizsgálaton vesznek részt a játékosok, kedden és szerdán terheléses diagnosztikán, csütörtökön pedig már edzésen.

A nemrég véget ért idényben 3 kapus és 24 mezőnyjátékos alkotta a piros-fehérek keretét, legalábbis az utolsó előtti fordulóig, amikor két labdarúgót, a szerb Dusan Brkovićot és bosnyák–svájci kettős állampolgárságú Haris Tabakovićot kitették a keretből (az azóta az NB II.-be kiesett, Debreceni VSC vendégeként elszenvedett idegenbeli 4–0-s vereség után). Előbbi játékosnak az előző hónap végén amúgy is lejárt a szerződése a DVTK-val, és bár a klub szerződéshosszabbítást ajánlott neki hónapokkal ezelőtt, ezt a belső védő nem írta alá. A hírek szerint Brkovićot korábbi edzője, a DVTK-nál is megfordult Bódog Tamás szívesen látná új csapatánál, a Budapest Honvédnál. Tabaković egyelőre szabadlistán van, és bár élő szerződés köti a DVTK-hoz, érdeklődő esetén megválnának tőle.

Huszonhárom

A DVTK tavalyi keretéből 23 játékosnak (20 mezőnyjátékosnak és 3 kapusnak) az új évadra is van érvényes megállapodása, Brković mellett csupán két, Diósgyőrben kölcsönben szerepelt labdarúgónak járt le a kontraktusa, Kiss Tamásnak és Egerszegi Tamásnak.

– Kiss Tamásért bejelentkeztünk a Puskás AFC csapatánál, közöltük a felcsúti klub vezetésével, hogy szeretnénk, ha nálunk folytatná a pályafutását. Ám a helyzet az, hogy nem mi diktáljuk a feltételeket, hanem a Puskás csapata, és hiába tudjuk azt, hogy a fiatal támadó az új évadban is szívesen játszana nálunk, nem csak rajtunk múlik, hogy ez így lesz-e – válaszolta megkeresésünkre Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – A Paksi FC-től tavaszra hozzánk érkezett Egerszegi Tamással más a helyzet. Amíg itt volt, segített, de ebben a rövid időszakban, ami alatt a csapattal együtt edzett, nem tudott meghatározóvá, alapemberré válni, emiatt nem folytatódik az együttműködésünk.

Értesüléseink szerint Kiss Tamás újbóli kikölcsönzésére kevés az esélye a DVTK-nak, mert túl azon, hogy az újonccsapat, a Budafoki MTE is szívesen látná soraiban, a nemzetközi kupaszereplés előtt álló szlovák Dunajska Streda is erősen érdeklődik iránta, és az sem kizárt, hogy az ugyancsak Európa-liga-induló Puskás AFC játékosa lesz az új évadban, mert nem adják kölcsön senkinek.

Jöttek és mentek is

Brković és Egerszegi mellett további négy olyan labdarúgó sem tér vissza a DVTK-hoz, akiknek a játékjogával az előző évad végén még a piros-fehérek rendelkeztek, és kölcsönben, NB II.-es gárdákban szerepeltek. A DA Tiszakécske LC együttesében játszott Tóth Barnabás szerződése lejárt a Diósgyőrrel, így ő szabadon igazolhatóként találhat magának új klubot. Zsolnai Richárd, annak ellenére, hogy a Budafoki MTE-vel feljutott az NB I.-be, marad a másodosztályban, az FC Ajkában folytatja, a DVTK kölcsönjátékosaként. A piros-fehérek két saját nevelésű fiatalja közül Bárdos Bence egy évet hosszabbított a Diósgyőrrel, és újabb egy évadon át az NB II.-es Szolnoki MÁV FC gárdájában szerepel. Géringer Tamásról, aki az előző évadban a Kazincbarcikai SC játékosa volt, még nem tudnak konkrétumot mondani, az ő jövőbeni csapata még nem ismert, keresik azt a klubot, amelyikben kölcsönjátékosként folytathatja.

A DVTK-nak egyelőre két új játékosa van, a Puskás AFC-től érkező 23 éves belső védő, Hegedűs János, akinek a szerződtetését már januárban bejelentették a diósgyőriek, valamint a 29 esztendős román válogatott csatár, az eddig a Kisvárda MG-nél futballozott Gheorge Grozav, akinek az érkezéséről még az előző évad utolsó bajnokija előtt hírt adtak a diósgyőriek.

Két játékost akarnak még

A DVTK 24+3-as keretében még két üres hely van, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük Benczés Miklóstól, hogy ennyi játékos szerződtetését tervezik-e, és hogy milyen posztokra szeretnének még labdarúgókat igazolni.

– Két játékost új játékost szeretnénk szerződtetni: csatár pozícióban akarunk erősíteni, és egy középpályás megszerzésén dolgozunk – válaszolta a diósgyőri sportigazgató, akit arról is kérdeztünk, hogy kizárólag szabadon igazolható játékosokban gondolkodnak-e, vagy van pénzügyi keretük arra, hogy élő szerződésű labdarúgót vásároljanak ki érvényes megállapodásából. – Mind a két utat járhatjuk. Egy klub akkor sikeres, ha ez a pályán az eredményekben és gazdasági, pénzügyi értelemben is megmutatkozik. A szurkolók általában ennek az egyik oldalát látják, a csapat eredményességét, de ettől függetlenül a másik is fontos. Elsődlegesen abból indulunk ki, hogy olyan labdarúgót szerezzünk meg, aki segíthet nekünk és a játékospiacon a lejárt szerződésűek közé tartozik. Ez nem jelenti azt, hogy esetleg nem lesz olyan új labdarúgónk, akit élő szerződésből vásárolunk ki, ilyenre volt példa korábban is. Kapkodnunk nem kell, mert a keret 90 százaléka megvan. Tudjuk, hogy az lenne az optimális, ha a jövő héten, az évad első edzésén a teljes keret jelen lenne, törekszünk is erre, de azt látni kell, hogy a labdarúgók, elsősorban a nemzetközi piacon nem sietnek döntést hozni. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen nagyon sok országban még ezekben a napokban is zajlanak a bajnoki küzdelmek, a koronavírus miatti szünetet követő újraindulás után, illetve az idei évben nem augusztus 31-én, hanem szeptember 22-én zárul az átigazolási időszak, úgyhogy emiatt sem kapkodnak a játékosok a döntéseikkel.

A DVTK keretéről

Újak: Hegedűs János (Puskás AFC), Gheorge Grozav (román, Kisvárda MG).

Maradtak: Bukrán Erik, Branislav Danilović (szerb, magyar), Antal Botond, Vági András, Szűcs Kornél, Hysen Memolla (albán, olasz), Farkas Marcell, Polgár Kristóf, Dejan Karan (szerb, magyar), Orosz Marcell, Orosz Donát, Márkvárt Dávid, Serhii Shestakov (ukrán), Tóth Borisz, Rui Pedro (portugál), Joachim Adukor (ghánai), Iszlai Bence, Makrai Gábor, Florent Hasani (koszovói), Mirko Ivanovski (macedón), José Cortés (kolumbiai), Molnár Gábor, Korbély Kristóf.

Lejárt a szerződésük, távoznak: Kiss Tamás (Puskás AFC, kölcsönből vissza), Egerszegi Tamás (Paksi FC, kölcsönből vissza), Dusan Brković (szerb, ?), Zsolnai Richárd (Budafoki MTE-ből kölcsönből vissza, FC Ajkához kölcsönbe), Tóth Barnabás (DA Tiszakécske LC kölcsöne után szabadon igazolható), Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC-ből kölcsönből vissza, újra Szolnoki MÁV FC kölcsönbe), Géringer Tamás (Kazincbarcikai SC-től kölcsönből vissza, ?).

Szabadlistán: Haris Tabaković (bosnyák, svájci).

(A borítóképen: Benczés Miklós)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!