VRCK

2019.10.28. 11:00

Még mindig száz százalékos a VRCK

Az évad negyedik bajnokiját is magabiztosan nyerte meg a barcikai férfi röplabdacsapat.

Berecz Csaba

Ezt a bajnokiját is simán hozta a Barcika

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi röplabda NB I. alapszakaszában, az A-csoport 3. fordulójában vasárnap este a Vegyész RC Kazincbarcika együttese a Sümegi RE gárdáját fogadta.

A pályaválasztó repülőrajtot vett, 6-2-nél időt kért a vendégek szakvezetője, mert nem mentek jól a dolgaik, ponthoz csak akkor jutottak, ha VRCK játékosai hibáztak. Olyan sokat nem jelentett ez a pauza számukra, ütőben sokkal jobb volt a Vegyész, majd amikor Árva behúzott egy ászt, a második idejét is kikérte Németh Zoltán vezetőedző (13-4). Aztán jött a közte tíz, és az olló nyílt tovább. Nagyon nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a sümegieknek csak hébe-hóba sikerült pontot csinálniuk, az első játékrész egy széles vendég ütéssel ért véget (25-13).

Pontosak voltak

A második menet elején 2-0-t követően meglepetésre fordított a sümegi gárda, Kaposi ász szervája után 2-3 állt az eredményjelzőn. Ez belelkesítette a vendégeket, de Blázsovicsék tettek róla, hogy ne szálljanak el a szintén kékben játszó látogatók (8-4). És, amikor már úgy tűnt, hogy minden visszatér az első játszma kerékvágásába, sorra jöttek a barcikai hibák, sáncban, fogadásban, így egyenlő lett az állás (8-8). Pár perccel később 11-nél is együttállás volt, majd amikor Göczi nyitást rontott, Blázsovics pedig blokkolt egy jót, vendég időkérés miatt szakadt meg a játék (13-11). De ez nem segített, mert amikor a hazai feladók pontosak voltak, és a sánc is működött, nőni kezdett a különbség (18-14). A vendégek mestere 20-16-nál még bedobott egy időkérést, de a visszatérés után is hazai pont következett, és nem volt kérdés, hogy a VRCK ezt a szettet is hozz. A játékrész utolsó pontja ezúttal is egy pontatlan sümegi ütés volt (25-18).

Az első „igazi”

A harmadik játszma elején jobban összpontosítottak a hazaiak, a vendégek csak egy rontott nyitás után szereztek pontot, így 6-1-nél kikérte első idejét a sümegi szakvezető. Hasztalan. Árváék szépen veregették az ellenfél térfelére a labdát, és csak ha néha hibáztak, akkor lett a Sümegnek pontja. 9-2-nél Péter B. szélső ütőből elért találata volt az első „igazi” találata az SRE-nek, ami után egy ász jött Matyiáktól. Nem sokkal később 9-5 volt az állás, de aztán megint a Vegyész percei következtek, Juhász P. centerütését követően már nyolc egység volt a két fél között (15-7). Kaposi túlütésével lett meg a közte tíz (17-7), és már régen nem volt kérdés, hogy mi lesz a meccs kimenetele. A meccset végül Juhász P. jó sánca zárta (25-13).

Jegyzőkönyv: Vegyész RC Kazincbarcika – Sümegi RE 3:0 (13, 18, 13)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Szabó P., Ujházi.

Vegyész RC Kazincbarcika: PÁEZ 5, Braga 6, BLÁZSOVICS 12, Péter M. 4, Juhász P. 8, ÁRVA 13. Csere: Dudás (liberó), Vitko (libero), Bibók 2. Vezetőedző: Marek Kardos.

Sümegi RE: Göczi 2, MATYIÁK 8, Nagy P. 4, Kaposi 7, Péter B. 7, Majer 3. Csere: Sárközi (liberó), Szabó B. (liberó), Miklósi-Sikes, Óhidi 1, Ludovics. Vezetőedző: Németh Zoltán.

Marek Kardos: – Végig kontrolláltuk a találkozót, azt pedig majd meglátjuk, hogy mire megyünk akkor, amikor folyamatosan nyomás alatt tart minket az ellenfél a nyitásaival.

Németh Zoltán: – Azt kértem a játékosoktól, hogy felszabadultan játsszanak, ebből sajnos sok minden nem valósult meg. Ugyanis már az első szettben szétesett a játékunk, és bár volt néhány jobb időszakunk, de ettől azért többre számítottam. Fiatal csapatunk van, ez benne volt a pakliban, dolgozunk tovább, hogy jobbak legyünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!