Jegesmedvék

2019.10.21. 20:00

Ismét pont nélkül maradtak

Zólyomban lépett jégre vasárnap a DVTK Jegesmedvék csapata a szlovák ligában.

Molnár István

A zsólyomiak kapusa szinte hibátlanul teljesített

Forrás: ÉM

Egy hét pihenő után vasárnap késő délután idegenben játszott a népkerti hokicsapat a Tipsport Ligában, a 14. fordulóban. A piros-fehéreknél ezúttal nem számíthatott a szakvezetésre Rajnára, betegség miatt, a kapuban így Adorján kezdett, míg a kispadon a 20 esztendős Agárdy Adrián foglalt helyet.

A zólyomi mérkőzés első harmadának első négy percében próbálta magát aktivizálni mind a házigazda, mind a vendéggárda, mígnem 4:31-nél Bonis juttatta előnyhöz a HKM-et (1-0). A DVTK-nak ezután több kísérlete is akadt, amelyekből lehetett volna egyenlíteni, de Miskolczi, Kiss P., Beauviller, Vojtkó és Magosi próbálkozása sem hozta meg mindezt. A nyitó tíz percben a szabályok adta keretek között hokiztak a csapatok, ami azt jelentette, hogy senkinek sem kellett kiülnie a büntetőpadra. A 14. és 18. perc közepe között volt egy kis ,,tűzszünet„, aztán a játékrész befejező percében megint egy Zvolen-megmozdulás vége lett gól, a kanadai légiós, Bonis duplázott (2-0).

Pluszt adó találat

Az igencsak komoly játékerővel rendelkező Zólyom kapta az első kiállítást, a 23. perc elején, ám Trotter nélkülözése nem hatott negatívan a hazaiakra, nem éltek a lehetőséggel a Jegesmedvék. A lövéseket tekintve abszolut partiban voltak a miskolciak, sőt, ezidő tájt ebben a műfajban 13-16-ra vezettek, de Tomek tudta tartani a 100 százalékos mutatóját. A DVTK akarata a 35. percben mutatkozott meg gólban, amikor a Vandane-Beauviller-D. Rodman trióból utóbbi juttatta a kipattanó pakkot a pályaválasztó hálójába (2-1). Ez további pluszt adott a korábbi háromszoros magyar bajnoknak, amely emberhátrányban vonulhatott a második szünetre, amiatt, mert Magosit 38:27-nél kiállították a játékvezetők.

Nem hoztak eredményt

A harmadik harmadban – a szépítő találat miatt is – azt lehetett várni, hogy szoros és kemény lesz a harc, és azt is, hogy a DVTK szeretné megtörni negatív sorozatát egy esetleges pontszerzéssel. A tabellán azonban a vezetés elérését is megcélzó zólyomiak természetesen nem akartak egy pontot sem adni a vendégeknek, akik elszalasztották az egyenlítési esélyt Drgon 43. percben történt kiállításakor. Az 55. percben 25-36 volt a lövések aránya a népkertiek javára, Tomek tehát 35 alkalommal a legjobb helyen állt, feküdt. A látogatók próbálkozásai a hátralévő időben sem hozták meg a második találatot, az egyenlítést, és amikor már csak egy perc választotta el a csapatokat a végső dudaszótól, Marcel Rodman kikérte az idejét, majd levitte Adorjánt, de nem sikerült egalizálni. Így a győzelmeket tekintve a DVTK Jegesmedvék jelenleg az egyik legrosszabb formában lévő csapat az utóbbi hét összecsapáson összegyűjtött 4 pontjával (a Macik összességében a 9. helyen állnak, 16 egységgel).


Jegyzőkönyv

HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

Zólyom, 1402 néző. V.: Müllner, D. Konc (J. Konc, Synek).

HKM Zvolen: Tomek – Lowney, Svarny, Mráz, Spirko, Kelemen – Betker, Corrin (1), McPherson (1), Trotter (2), Bonis 2 – Drgon, Fatul, Strauch, Halama, Thompson – Tibensky, Maier, Kolenic, Petrás, Marcinek. Vezetőedző: Andrej Podkonicky.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Vojtkó, D. Rodman 1, Harrison, Beauviller (1) – Láda B., Vandane (1), Beach, Vas J., Részegh – Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Magosi – Gőz, Farkas, Ritó, Lövei, Kiss P. Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 4 perc + 10 perc fegyelmi (Trotter), ill. 2 perc.

Andrej Podkonicky: – Nem lehetek teljesen elégedett, nem sikerült irányítanunk úgy a játékot, ahogy akartuk, viszont néhány remek egyéni teljesítmény miatt meg tudtuk nyerni a meccset. Ezek közül kiemelném a kapusunk teljesítményét.

Marcel Rodman: – Tudtuk, hogy egy nehéz meccs vár ránk, az első egymás elleni meccsünk is nagy csata volt. Változtattunk a rendszerünkön és úgy gondolom, hogy ez sikeres volt, jobbak voltunk az ellenfélnél. Nagyot küzdöttünk és talán ez volt az első olyan meccs, amin jelentős különbséggel nyertük meg a kapuralövési arányt. A végeredménnyel nem lehetek boldog, de ez egy olyan meccs volt amire egyértelműen lehet építenünk a jövőben, a játékrendszert és a hozzáállást tekintetében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!