Terepfutás

2019.09.27. 15:30

Hetedszer Disznókő Tokaj Futókör

A három egyéni és egy váltószámot kínáló Disznókő Tokaj Futókör terepfutó-viadalt október 13-án rendezik.

A világörökség részét képező borvidéken hetedszer tartják az eseményt. Az előnevezés határideje október 6-án éjfélkor jár le. Az amatőrök és profik által is kedvelt szabad­idősport-viadal rendezője a miskolci Marathon Club, Magyarország első hegyifutó­versenye, a huszonhét éves Bükki Hegyi Maraton és a tizennyolc esztendős Miskolci Barátság Maraton szervezője.

Körpályákon

A szlovák sportolók által nemzetközivé avatott, minden korosztály számára sportolási, mozgási lehetőséget kínáló verseny Tokaj–Hegyalján, a Mezőzombor szomszédságában található Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, valamint a szomszédos birtok dűlőin, erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szintemelkedésű körpályákon (5,2 km és 10 km) zajlik majd. Az 5,2, a 10 és a 20 km-es egyéni versenyszámok mellett idén is lesz félmaratoni váltó (4×5,2 km). A szervezők ezúttal is meghirdették a borász váltókategóriát abban a reményben, hogy minél több hazai vagy akár külföldi borászati cég képviselői is futócipőt húznak egészségük és a csapatépítés jegyében.

A versenyre a természeti környezet védelme miatt csak négyszáz futó indulását (beleértve a váltók tagjait is) tudják elfogadni a rendezők, akik javasolják, hogy érdemes folyamatosan figyelni a nevezettek listáját a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon, amelyen a részletes versenykiírás is megtalálható. Lényeges, hogy egy sportoló csak egy versenyszámban nevezhet, helyszíni nevezés nincs.

Már leadta nevezését a magyar hosszútávfutás legendája, az egyebek mellett 100 km-es Európa-bajnok, Spartathlon-győztes, hatszoros Bécs–Budapest ultramaraton-győztes Bogár János és párja, Varga Ildikó. A kiváló sportemberek egyaránt első helyet érdemeltek ki a májusi, nagy sikerű Kassa–Miskolc ultramaratonon. Rajtszámátvétel október 13-án, vasárnap, 8–9.45-ig (20 km, 10 km) és 8–10.15-ig (5,2 km, 4×5,2 km). A 20 és a 10 km-es futam rajtja 10 órakor lesz, míg az 5,2 km és a 4×5,2 km résztvevői 10.30-kor indulnak.


Érmet is kapnak

A célban meleg ételt, borokat és egyedi érmet is kapnak a szereplők. A versenyközpontban gyermekfelügyelet biztosítanak, és a rajt előtt, 8–10 óra között, valamint a célba érkezés után, 15 óráig – helyszíni jelentkezés alapján – lehetőséget kínálnak különböző térítésmentes terápiás kezelésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!