Újabb siker

2024.04.30. 19:00

Pék-cukrász szakoktató lett Galamb Alexből

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara révén újabb sikeres képzésen van túl a Sütni jó! Alapítvány ifjú vezetője.

Boon.hu

Galamb Alex a szakoktatói oklevéllel

Fotó: olvasó

A mélyszegénységből kitartó munkával kiemelkedő Galamb Alex 2014-ben iratkozott be a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, pék szakra. Ma már egykori iskolájának egyik gyakorlati oktatója, azaz ő adja át tudását az ifjú pékeknek, cukrászoknak.  

Így emlékszik vissza a kezdetekre: 

Amikor még a Debrecenibe jártam,  megfogalmazódott bennem: mi lenne, ha egy nap én is tanítanám a pék és cukrász szakmát. Nagy boldogság volt számomra, hogy 2017-ben részt vettem a Pék Szakma Kiváló Tanulja Versenyen Nagykőrösön, és jó helyezést értem el 

- mondta a Boon.hu-nak a fiatalember.
A következő lépéskén a cukrász szakmát is kitanulta Alex munkahelye, a Kisgergely Cukrászda segítségével, így már nemcsak péksüteményeket, hanem cukrász termékeket is tud készíteni. Azután jött az érettségi. Aztán újra az iskolapadba a Debreczeni Márton Szakképző Iskolába, ahol pék-cukrász technikus képzésre, amelyet tavaly el is végzett.

Helytállás minden fronton  

Mindezek után Alex 2023-ban sikeresen felvételizett a Tokaj-Hegyalja Egyetemre, tanító szakra, ahol lassan már a második szemeszter végére ér. Tavaly ősszel megkereste volt iskolája, - mai nevén - a Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. Cukrász szakoktatónak hívták az iskolába. Alex bele is vetette magát a gyakorlati oktatásba. 

Az oklevél átadása
Fotó: olvasó

A történetnek itt nincs vége, mert közben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a Debreczeni Márton iskola pék-cukrász szakoktató képzést indított, amelyet el is végzett sikeresen Galamb Alex. Mindez azt jelenti, hogy Alex - a hivatalos papír birtokában - teljes jogú oktatóként adhatja át tudását a jövő pékeinek és cukrászainak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában