Olimpiai Reménységek Versenye

2019.07.03. 15:00

Féderer volt a legjobb magyar Szlovákiában

A KVSE-t a fiatal emelő, valamint a klubedző képviselte Bobrovban.

Molnár István

Pátrovics Géza

Forrás: ÉM-archívum

A napokban a szlovákiai Bobrovban bonyolították le a súlyemelő Olimpiai Reménységek Versenyét a visegrádi négyek országainak részvételével. A magyar lányok (Eszenyi Fanni 49 kg, Árva Cintia 55 kg, Illés Dóra, Major Nikoletta 59 kg, Schrőter Petra 64 kg, Boros Viktória 87 kg), megnyerték a csapatversenyt. Az eseményen versenyzett mindenki, de csak a négy legjobb eredményt számították be. A fiúknál – ahol országonként a hat legjobb eredmény számított be a korosztályos válogatottak csapatversenyébe – szintén születtek nagyon szép egyéni teljesítmények, más kérdés, hogy a mieinket így is maga mögé szorította mindhárom vetélytárs együttes.

Öt jó gyakorlat

A fiúk összeállítása az alábbi volt: Bimbó Brendon Ronaldó 55 kg, Koncz Kristóf, Orsós Richárd 61 kg, Fekécs Ervin, Fekécs Szilárd 73 kg, Féderer Benjámin 81 kg, Lucz Levente +102 kg. A megyét a KVSE emelője, Féderer Benjámin képviselte, az egyik csapatvezető a szintén kazincbarcikai tréner Pátrovics Géza volt, míg a másik Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes.

– „Benjinek” szakításban három jó gyakorlata volt, 105, 110 és 115 kilogrammon, ez utóbbi országos ifjúsági csúcs lett. Lökésben meg lett a 130 és a 137 kiló is, még a 145-öt is felvette, de sajnos nem tudta kilökni. Amennyiben jól végrehajtotta volna a gyakorlatot, akkor új országos csúcs lett volna lökésben és összetettben is. De semmi gond, a következő alkalommal megcsinálja… A magyar fiúcsapatból az ő sinclair pontja volt a legmagasabb – mondta lapunknak Pátrovics Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!