Kosárlabda

2019.05.24. 10:00

A DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros és a DVTK Akadémia

Két diósgyőri csapat vesz részt a leány kenguru kosárlabda országos dzsemborin.

Berecz Csaba

Budapesten, a Vasas pasaréti csarnokában ezen a hétvégén rendezik meg a leány kenguru kosárlabdázók év végi záróeseményét, az országos dzsemborit. Az eseményre az U11-es korosztálynak a 2018/19-es bajnokságban a legeredményesebben szerepelt 16 csapatát hívták meg. Közöttük van két megyebeli gárda, a Diósgyőr két együttese, a DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros és a miskolci Diósgyőri VTK Akadémia.

A tiszaújvárosi gárda Benőcs Tibor edző vezetésével a régió legjobbjaként szerzett indulási jogot, miután a saját területét felölelő három megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves) a lányok között az élen végzett. A csapat felkészültségét jelzi, hogy a bajnokság utolsó fordulójában, a keleti régiós dzsemborin, amelyen a Dunán inneni négy régió legjobb csapatai vettek részt, az első helyen végeztek, miután előbb a Cívis Debreceni KA Fehértigrisek, majd a Szolnoki Kisbaglyok csapatait győzték le nagy különbséggel.

– Nagy büszkeség, hogy ilyen eredményt értünk el, de van alapja, mert a lányok egész évben nagyon jól dolgoztak – mondta Benőcs Tibor, a csapat edzője. – Tiszaújvárosi csapat már többször szerepelt országos dzsemborin, de hogy területi győztes lett volna, és ezt követően még a keleti régiós dzsemborit is megnyerje, ilyen még nem volt. Ez egyben azt is jelenti, hogy az évad során lejátszott meccsek alapján ebben a korosztályban az ország négy legjobb gárdája egyikének számítunk, és ebből adódóan a mostani hétvégén a legjobb csapatok játékosaival, a nyugati régió győztesének, a Sopronnak, és a két legjobb fővárosi együttesnek, a BEAC-nak és a Vasasnak a sportolóival vegyítik majd a mi lányainkat csapatokba.

A Lengyel József edzette Diósgyőri VTK Akadémia csapatának, miután a régióban a második legeredményesebbnek bizonyult, a regionális dzsemborin volt lehetősége arra, hogy az ország 16 legjobb csapat közé kerüljön. A régiós tornán Miskolcon, az egyetemi Körcsarnokban a piros-fehérek az első meccsükön a nyíregyházi Zsákoló Zsiráfokat győzték le, majd a döntőben, nagy csatában a Miskolci Sportiskola gárdája ellen is jobbnak bizonyultak.

Az országos dzsemboriról

A leány kosárlabda U11-es országos dzsemborit ezen a héten pénteken 14 órától vasárnap 14 óráig Budapesten, a pasaréti sportcentrum két játékcsarnokában rendezik meg. A bajnoki évadot lezáró finálé a 2015/16-os évadban bevezetett lebonyolítás szerint zajlik ez alkalommal is, és fő ismérve, hogy az azonos sportszervezetből érkező sportolók egy része nem egy csapatban játszik, hanem több egységre történt felosztásuk után más sportszervezetek sportolóival és edzőivel alkotnak csapatokat. A műsorrendből fakadóan az eseményre érkező együttesek közül nem hirdetnek győztest, minden résztvevő érmet kap, ugyanis a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége célja az volt ezzel a kiírással, hogy a rendezvényen a játék és ne az eredményesség legyen fókuszban.


A megyei résztvevők

DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros: Katona Csenge, Porkoláb Emma, Molnár Sára, Balogh Dorottya, Görömbei Szabina, Gellérfi Luca, Pap Gréta, Juhász Lotti, Tóth Adrienn, Gulyás Gréta, Kovács Rebeka, Humicskó Henrietta, Godány Gréta, Varga Eszter, edző: Benőcs Tibor, Benőcs Dávid.

DVTK Akadémia: Berzy Petra, Váraljai Viola, Oross Anna, Kőszeghy Zorka, Papp Zsófi, Nagy Csenge, Ocsenás Móna, Szőke Eszter, Molnár Metta, Dolgos Blanka, Győri Zília, Kiss-Vaszil Nikolett, Nagy Zsuzsanna, Dohány Maja, edző: Lengyel József, Bakos Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!