Helyi sport

2015.06.10. 18:16

Miskolcon lesz az osztályozó az NB I/B-ért

A Miskolci EAFC rendezheti meg az NB II-es férfi kosárcsapatok háromnapos csúcstalálkozóját.

A Miskolci EAFC rendezheti meg az NB II-es férfi kosárcsapatok háromnapos csúcstalálkozóját.

Mint arról már beszámoltunk: a Miskolci EAFC NB II-es férfi kosárlabdacsapata sikerrel vette a rájátszás keresztjátéka állította akadályt, amelyben a négy NB II-es csoport első két helyezettje, négy párban küzdött azért, hogy részese lehessen annak a négy csapatos, három napos osztályozó tornának, amelynek a tétje az, hogy ki jut fel az NB I/B-be. Erre az állva maradt csapatok közül a szigetszentmiklósi BGK DSE-nek, a fővárosi MAFC-Martosnak, a DKA-Debreceni EAC-nak, és a Miskolci EAFC-nak van esélye, közülük egy örülhet majd a végén. A négy együttes a versenykiírás szerint egy háromnapos torna keretében, körmérkőzéseket játszik, vagyis három fordulóban minden csapat találkozik mindenkivel, és ennek végén hirdetnek győztest. Az osztályozó torna megrendezésének szándékát az országos szövetséghez benyújtott pályázattal lehetett jelezni, ezzel a lehetőséggel két sportszervezet élt, a szigetszentmiklósi és a miskolci, míg a debrecenieket nem pályázat eredményhirdetése, hanem halasztási kérelmük elfogadásához fűzött reményeik éltették az elmúlt napokban. Ez utóbbit végül elvetették a szövetség vezetői, így a debreceniek első csapatából, az NB I/A-s tagságért küzdő pénteken küzdő együttesből néhány kettős játékengedéllyel szerepelő sportoló valószínűleg nem játszhat majd le, az NB II-es gárdájuk osztályozó tornájának első napján, az Egyetemi Körcsarnokban.

Ugyanis ennek a tornának a rendezési jogát a MEAFC nyerte el, így ezen a héten péntektől vasárnapig Miskolcon dől el, hogy az idei szezont az NB II-ben kezdő négy együttes közül melyik léphet feljebb egy osztállyal, és játszhat a 2015/16-os évadban a második vonalban.

– Ez egy nagyon érdekes torna lesz, hiszen nem nagyon volt olyan a múltban, hogy egy ilyen osztályozó torna előtt három csapat is nyíltan hangoztatta volna, hogy szeretné kiharcolni a feljutást – mondta Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke. – És negyedik csapatot, a MAFC-ot sem lehet leírni, hiszen csak megnyerték az egyik NB II-es csoport küzdelmeit, és a hírek szerint az elmúlt napok történései alaposan felpiszkálták bennük a tüzet, és szeretnék megmutatni, hogy nem véletlenek az idei eredményeik. Pályázatot rajtunk kívül a szigetszentmiklósiak adtak be, és az ezzel kapcsolatos döntés egy picit nehezen született meg, de az elmúlt napokban az országos szövetségnek mind a négy csapat igényeit, jelzéseit figyelembe kellett venni. Anélkül hogy belemennék a részletekbe kijelenthetem: komoly sportdiplomáciai csatározásokon vagyunk túl, és örülünk, hogy ebből mi kerültünk ki győztesen, már ami a rendezési jog megszerzését illeti. Azért volt fontos számunkra a döntő lebonyolításának elnyerése, mert szeretnénk feljutni az NB I/B-be. Ez azonban a szurkolók támogatása, buzdítása nélkül elképzelhetetlen, ezért is dolgoztunk azon, hogy a híresen sportszerető miskolci lakosoknak elhozzuk ezt a sporteseményt, azért, hogy legyen lehetőségük kijönni szurkolni, hozzátenni a remélt sikerhez. A torna megrendezésével a szövetség felé is demonstrálni szeretnénk, hogy van támogatottsága a kosárlabda sportnak Miskolcon, hogy férfi vonalon is legalább egy NB I/B-s csapatot tudunk működtetni a megyeszékhelyen.


Kosárlabda NB II: a döntő műsora

2015. június 12. (péntek)

  • 17.30: MAFC-Martos – DKA-Debreceni EAC
  • 19.30: Miskolci EAFC – BKG DSE
  • 2015. június 13. (szombat)

  • 16.00: DKA-DEAC – BKGDSE
  • 18.00: MEAFC – MAFC-Martos
  • 2015. június 14. (vasárnap)

  • 14.00: BKGDSE – MAFC-Martos
  • 16.00: DKA-DEAC – MEAFC
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!