Rendezvény

2024.05.12. 07:00

Megtalálták az örök fiatalságot

Sokszínű Ageing Fesztivált tartanak másodszorra is.

Répássy Olívia

Furdi Zsóka az Ageing Divatshow szervezője a tavalyi gálán

Fotó: Bujdos Tibor

Május 14-16-ig foglalkoznak majd az idős korúakkal, de legfőképpen a legújabb, divatos felfogással, ami konzerválja a fiatalságot. 

-Dobos László volt az ötletgazdája a programnak, ő szervezi a Harmadik Kor Egyetemét is, ahol kifejezetten szépkorúaknak biztosított lehetőséget, hogy előadásokat hallgassanak különböző, akár tudományos témákban – mondta el Furdi Zsóka, a II. Miskolci Aeging Fesztivál szervezője. 

Miskolcon nagyon sok idős él, akiknek szükségük van az egészséges életmód tanítására, ami testünk megóvásához vezet. Valamint fontos, hogy ne vénemberekként éljünk, hanem maradjunk fiatalosak, amiben segítenek a mindennapi céljaink. Ezeket az elveket kár lenne veszni hagyni. 

Program kicsikkel, nagyokkal

A Generációk Gálájával kezdődik az első nap, kedd délután 5 órakor a Művészetek Házában, ahol Miskolcon működő közösségek lépnek fel a helyi előadók mellett. A teljesség igénye nélkül ott lesz Seres Ildikó és Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színművészei, Vihula Mihajlo gitárművész, Kovács Robert Bronzi, aki pont úgy néz ki, mint Charles Bronzon, fellép Hutter Linda és Kocsán Andrea táncosaival együtt, a Szinvavölgyi Néptáncműhely Ifjú Szinva táncosai és a Zrínyi Ilona Gimnázium drámásai, de lesznek zumbások, hastáncosok és énekesek is a két meglepetésvendég mellett. A sztárfellépők között pedig természetesen szerepel majd a Miskolci Senor-a Varieté csoport, aminek egyéves fennállása éppen az első Ageing Fesztiválhoz köthető. 

– Nagyon nagy sikere volt. Egy olyan divatshowt láthatott az akkori közönség, amin idős amatőr manökenek mutattak be ruhákat szakszerűen. Őket mi tanítottuk meg a mozgásra, amit azóta is szívesen űznek, sőt, még táncolni is megtanultak, úgyhogy ezt is bemutatják most a közönségnek – mondta a szervező, aki szerint jövőre folytatódik a programsorozat.

És ezzel még nincs vége

A második napon, szerdán a Vasgyári Közösségi Házba költözik át a fesztivál, és már díjmentes lesz, de regisztrációhoz kötött, ami a művelődési ház közösségi oldalán található meg. 

– Itt professzorok tartanak előadásokat, amikben szó esik majd a fiatalság megtartásáról – mondta Furdi Zsóka, aki beszélt a harmadik napról, a csütörtökről is. – Egy kiállítást nyitunk meg ugyancsak a Vasgyári Közösségi Házban, Léleksimogató címmel. Ez egy alkotónappal párosul, ahol viaszvasalást, papírcsipkekészítést és gyöngyfűzést próbálhatnak ki a látogatók workshopban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában