Pódiumest

2024.05.26. 18:00

Belső térképpel a trianoni trauma kapcsán

Mini-színházi előadást tartanak a jövő héten szerdán a Felvidék Ház rendezésében, a program helyszíne a Mikolci Galéria lesz.

Tallián Mariann és Lázár Balázs

Tallián Mariann Lázár Balázs művészházaspár, sokoldalú alkotók. Mindketten többkötetes szerzők: Lázár Balázs DLA színész, költő, az SZFE oktatója, Tallián Mariann színész, író, publicista. A Ketten a versben elnevezésű művészeti formációjukkal határon innen és túl művelődési központok, könyvtárak pódiumán, oktatási intézményekben lépnek fel, hogy a legkülönbözőbb korosztály előtt népszerűsítsék a magyar klasszikus és kortárs irodalmat. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Tallián Mariann A Szegények Fejedelme- II. Rákóczi Ferenc című történelmi regénye és a Törvényen kívüliek című történelmi novelláskötete, valamint Lázár Balázs Karantén(y)ek című verseskötete idézi meg, s helyezi új megvilágításba a fejedelem alakját és a trianoni traumát. A kötetek fő kapcsolódási pontja a nemzet megrendítő eseményeire, a kegyelem koordinátarendszerében vetülő fény, írja rendezvényre invitáló szövegében a Felvidék ház.

A pódiumest Belső térkép címmel május 29-én, délután 5 órakor kezdődik a Miskolci Galériában.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában