Fotókiállítás

2023.03.14. 18:00

Visszatérések – kísérletező kedvű alkotó munkáiból nyílt kiállítás

Viszoczky Laci kedvenc témái a tájak, vízi jelenetek, elhagyatott épületek, romok és időnként fotómontázsok.

ÉM

Viszoczky Laci a miskolci Ifjúsági házban

Fotó: Bujdos Tibor

Visszatérések címmel nyílt kiállítás kedden délután Viszoczky Laci fotográfus munkáiból, az Ifjúsági Ház Galériájában. Az alkotó 1976. augusztus 14-én született a szlovák-magyar határvidéken - Rozsnyón.  Az ottani PIX-XL fotóklub egyik alapító tagja. Jelenleg Prágában él.

Édesapja fotográfia iránti lelkesedése gyerekkorában ragadta magával. Szereti az alkotás szabadságát azon akadályok és elvárások nélkül, amelyek a hivatásos fotósok munkáját nehezítik. Véleménye szerint a fénykép csak akkor fénykép, ha papíron valósul meg. Apró "csoda", amikor a kép megjelenik a szemünk előtt. 

Kísérletező kedvű fotográfus: történelmi eljárásokat próbál ki. Leginkább azok érdeklik ezek közül, amelyek a kép kialakításába való kézi beavatkozást olyan mértékben engedélyezik, ami gyakorlatilag kizárja két egyforma nyomat létrehozását. Jelenleg az olajnyomatot részesíti előnyben.

Kedvenc témái a tájak, vízi jelenetek, elhagyatott épületek, romok és időnként fotómontázsok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában