Ünnepelt a Csodamalom

2022.10.16. 14:30

Népi játszóházzal készült születésnapján a miskolci bábszínház - fotókkal, videóval

Aki lemaradt róla, vasárnap megnézhette a Miskolci Mesék című, helyi kalandokat feldolgozó darabot.

DA

Gyermekes családok és még a felnőtt érdeklődők számára is izgalmas születésnapi hétvégét tartott a 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház október 16-án, vasárnap délelőtt. A fél 11-kor kezdődő, Miskolci Mesék című élőszereplős előadásból a nézők megtudhatták, hogy mi csilingel a villamoson, mi volt Herman Ottó szuperképessége és hogy valójában az Avasi kilátó nem is az, aminek látszik. A darabot Fedor Vilmos és Csorba Piroska Miskolci legendák című könyve alapján vitték színre. A történet jól ismert városi helyeket, helyszíneket mutatott be mesésen, miskolci alkotókkal.

Nyitva tartanak, amíg lehet

– Október 2-án rendeztük meg az őszi évad hivatalos megnyitóját, a Csodamalom Nyitogatót. Október 29-én pedig még szeretnénk megtartani a 3 kismalac című előadás bemutatóját. Megpróbálunk nyitva tartani addig, amíg lehet, mert szerencsére még jó idő van – mondta Temesvári Éva Rita, a Miskolci Csodamalom Bábszínház intézményvezetője. – A most hétvégi programunkon a kamarateremben az Észak-Kelet Átjáró Egyesület rendezett be kiállítást és vásárt. Elhozták az Utánam, Srácok Fesztivál és a Privát félmúlt kötetsorozat kapcsán készült miskolci kiadványaikat és ruhadarabjaikat. 

A lenti előtérben könyvtári beiratkozást tartott a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Kikölcsönözhető könyvekkel érkezett a helyszínre Miklós Katalin, a gyermekkönyvtár-részleg vezetője. A bábszínház udvarán népi játszóteret rendeztek be. A gyerekek kipróbálhatták a gólyalábakat, gesztenyét törhettek hatalmas kalapáccsal, vesszőből font karikákkal dobhattak célba, vagy benézhettek a mesejurtába. Aztán adta elő az említett Miskolci Mesék című interaktív darabot a bábszínház. Déltől a Miskolci Bartók Béla Zeneiskola jazz tanszakának hangszeres bemutatóját hallgathatták meg a műfaj kedvelői.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában