Avasi kvaterka

2022.10.15. 20:59

A miskolciak ki nem hagynák a kvaterkázást - fotókkal

A város egyik legsikeresebb rendezvénye az Avasi Kvaterka az egyik házigazda szerint.

Detzky Anna

Már kora este is remek hangulattal indult az októberi Avai Kvaterka, amely mostanra rendszeres törzsközönséget vonz. Szívesen töltik szombatjukat a miskolci fiatalok és családok is a Kisavason. Az október 15-ei eseményt rendhagyó módon Mélyvölgyi Boros Vigalomként harangozták be, hogy népszerűsítsék a Mélyvölgy utca pincészeteit, ahol a Bükki borvidék legfinomabb nedűiből kérhettek kóstolót a borkedvelők. Szerkesztőségünk tagjai az egyik legismertebb pincészet forralt borából kaptak egy-egy pohárral ajándékba.

A legjobb tinizenekarok

A családbarát rendezvényen a tinikre, gyerekekre is gondoltak. A legkisebb kvaterkázókat kitűzőkészítéssel, homokozóval várták. A tizenévesek pedig helyet kaptak a színpadon, ahol a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Tekerd fel a hangerőt! elnevezésű tehetségkutató verseny legjobbjai léptek föl 17 órától. Megmutatták zenei tálentumukat a Premier PopSuli növendékei, a Mars és a Luna zenekarok és a verseny győztese, a Tisztakosz rock zenekar. Este fél 9-től az avasi bulik nagy kedvence, az Ildi Rider csapott a húrok közé. A kulturált szórakozás jegyében pedig helyi fiatal művészek tolmácsolásában kortárs versfelolvasó sarok és kerekasztal beszélgetés várta az irodalom szerelmeseit.

Fergeteges hangulat

A szüreti időszakban különösen autentikus boros kavalkádról az egyik legnépszerűbb, szinte a kvaterka kapujába kitelepült pincészet gazdája így vallott:
– Idén is azt a fergeteges hangulatot várjuk, amit minden alkalommal hoz az Avasi Kvaterka. Látszik, hogy erre a miskolci rendezvényre óriási igény és érdeklődés van. Még csak este hat óra van, de már most több száz ember érkezett ki, pedig még éppen, hogy csak kezdődik a buli. Biztos vagyok benne, hogy ez az egyik legsikeresebb rendezvény a városban – jelentette ki Borbély Roland pincetulajdonos. – A szokásos alap csendes borainkon kívül hoztunk ma pezsgőt is. Emellett mivel már kicsit hűvösebb van, készítettünk vörösborból forralt bort. Bár a fogyasztásban egyelőre még nem érződik az időjárásváltozás, ezért a fehér borok jobban fogynak.

Finom borkóstolók

A szórakozó, borozgató emberektől megtudtuk, hogy az Avasi Kvaterka nemcsak családbarát, hanem akár kutyabarát helynek is beillik. Persze a legtöbbeket még minig a finom alkoholos italok vonzzák.
– Amikor megrendezik a kvaterkát, mi mindig kijövünk. Ez egy remek hangulatú esemény és finom borok szoktak lenni, úgyhogy szívesen töltjük itt az időnket. Szeretünk megkóstolni új dolgokat – mesélte Lengyel Orsolya. – Ha belebotlunk egy-egy jó koncertbe, akkor általában belehallgatunk, de nem amiatt mászunk fel az Avasra. Ez akár családi programnak is beillik. Szoktam látni, hogy sokan érkeznek gyerekekkel. Én például most magammal hoztam a kutyusomat, Ginát. Csodásan érzi magát ő is, különösen, ha ölbe veszem. Nem fél sem a zajtól, sem a tömegtől.

Fotós: Ádám János
Fotós: Ádám János
Fotós: Ádám János
Fotós: Ádám János

– Már korán kijöttünk, mert azt hittük hamarabb kezdődik a fesztivál. Rendszeresen ki szoktunk látogatni a kvaterkákra, kellemes ez a kavalkád, és nagyon finom borokat kínálnak. Éppen egy üveg fehér bort kortyolgatunk a barátnőimmel – osztotta meg Molnár Györgyi. – Mostanra egészen jól is laktunk. Szeretnénk még belehallgatni az Ildi Rider zenéjébe, de inkább csak nézelődünk és élvezzük a levegőt, meg a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában