Vándorkiállítás

2022.03.12. 12:00

Kiállítás a tiszteletbeli konzulokról Miskolcon

A Miskolci Egyetemre érkezett a „Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak” című vándorkiállítás.

ÉM

Dr. Pintér István, tiszteletbeli konzuli ügyekért felelõs miniszteri biztos

A tárlat utazás a történelemben, amely bemutatja a civil diplomácia legnemesebb hagyományait. Megismerhetjük a tiszteletbeli konzulok szerepét és feladatát, illetve a konzuli intézmény történetét, de kiderül például az is, hogy a civil diplomáciának már évezredes hagyományai vannak. A kiállítást prof. dr. Szűcs Péter általános és tudományos rektorhelyettes és dr. Pintér István tiszteletbeli konzuli ügyekért felelős miniszteri biztos nyitotta meg. Az installációk március 17-ig tekinthetők meg. 

– Az intézmény elkötelezett a nemzetköziesítés iránt, egyre több külföldi hallgatónk és oktatónk van, egyre több országgal ápolunk jó kapcsolatot. A körülbelül 500 külföldi hallgató körében bevezettük a hallgatói nagyköveti rendszert. Az erre a feladatra kiválasztottak büszkén hirdetik az egyetem képzéseit, keltik jó hírét az intézménynek, a városnak, a régiónak, országunknak egyaránt – emelte ki a rektorhelyettes. 

 

Dr. Pintér István örömét fejezte ki a kiállítás létrejöttét illetően, amely segítségével be tudják mutatni azt a kutatómunkát, amit a Külgazdasági és Külügyminisztériumban végeztek 2020-ban.
 

(A borítóképen: Dr. Pintér István nyitotta meg a tárlatot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában